1. <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>
  Dismiss Notice

Češka: Digi TV u borbi sa piraterijom

Rasprava u 'Novosti na satelitu' pokrenuta od satelit74, 7. Veljača 2019..

 1. satelit74

  satelit74 Moderator

  Pridružen(a):
  13. Rujan 2010.
  Poruka:
  7,716
  Lajkova:
  822
  This content is protected


  Češka policija u nekoliko regiona se borila protiv "internet i satelitskih pirata" koji su na svojim web stranicama ponudili ilegalne emisije vrhunskih sportskih takmičenja, kao što su fudbalske utakmice Engleske Premier lige, Španska LaLiga i drugi. Počiniocima zbog kršenja i krađe autorskih prava,preti zatvorska kazna i do pet godina zatvora preneo je u saopštenju DIGI TV CZ .Prvenstva Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga,teniski ATP turnire ,ekskluzivna prava za emitovanje u Češkoj Republici, DIGI CZ s.r.o. Brend DIGI TV nudi više od 110 TV kanala, uključujući ekskluzivne sportske stanice DIGI Sport. Pretplatni DIGI TV kanali mogu se primati putem satelita u Češkoj Republici ili u modernom obliku putem Interneta.

  Na osnovu DIGI CZ upozorenja, policija je procesuirala jednog od osumnjičenih u Vsetinu. Nekoliko drugih osumnjičenih otkrila su policijska odeljenja u Karvini i Kladnu. Čak se i protiv njih vodi krivični postupak. Jedan od "pirata" kojeg je osudila policija u Pragu izbegao je sud, preferirajući da kompaniji DIGI CZ nadoknadi štetu u iznosu od nekoliko desetina hiljada kruna u januaru ove godine i dao joj pismeno izvinjenje.

  Prestupnici krivičnog dela kršenja autorskih prava i prava koja se odnose na autorska prava prema članu 270 Krivičnog zakonika suočavaju se sa do dve godine zatvora; ako to čine u velikoj meri ili na dugotrajnu zaradu, onda im preti do 5 godina zatvora."To je samo prvi talasl uspešne kampanje protiv piraterije i mi pripremamo još jednu krivičnu prijavu", rekao je advokat Daniel Čekal iz advokatske kancelarije AURIXA koji predstavlja DIGI CZ u krivičnom postupku."Mi pažljivo pratimo svaku zloupotrebu autorskih prava u našim ekskluzivnim sportskim programima i, u saradnji s policijom Češke Republike, rešavamo slučajeve beskompromisno ", izjavio je Andrej Čírtek, glasnogovornik DIGI CZ.

  (parabola.cz)