1. <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>
  Dismiss Notice

EBU zahtijeva hitne mjere za spas BHRT

Rasprava u 'Digitalna -DVB-T & DVBT-2 Televizija' pokrenuta od satelit74, 17. Veljača 2016..

 1. satelit74

  satelit74 Moderator

  Pridružen(a):
  13. Rujan 2010.
  Poruka:
  7,669
  Lajkova:
  818
  This content is protected  Show Spoiler
  EBU je danas uputio pismo čelnicima Evropske unije u Briselu te ih pozvao na zajedničko djelovanje kako bi se očuvao i spasio Javni servis BiH - BHRT.U pismu koje je poslano samo dan nakon što je naša zemlja i formalno podnijela zahtjev za prijem u EU, direktorica EBU-a Ingrid Deltenre je upozorila da je BHRT na rubu propasti."Zbog nedovoljnog i nesigurnog finansiranja, svojim ogromnim dugovima i nemogućnosti plaćanja svojih uposlenika, BHRT je sada u totalnom finansijskom kolapsu. Ovo potpuno onemogućuje BHRT da ispunjava svoju ulogu u društvu", napisala je Deltenre.Ona je istakla da javni servisi odražavaju kvalitetu nacionalnih demokratskih institucija onoliko koliko oni doprinose za njih. BHRT, nacionalna javna televizija, je jedini javni medij u BiH s misijom da dopre do cijele populacije stanovništva, da ih informira i zabavi i promiče izgradnju nacije i društvene kohezije.

  "Mi smo spremni pružiti profesionalnu i zakonsku ekspertizu i udružiti snage sa Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom u pružanju potpore provedbe standarda EU u bh. medijima. Potrebno je poduzeti hitne mjere kako bi se osigurao razvoj održivog javnog servisa u BiH"
  , istakla je direktorica EBU-a.EBU je pismo poslao Johannesu Hahnu, evropskom povjereniku za proširenje i Ulrike Lunacek, potpredsjednici Evropskog parlamenta ali i izvjestitelju EU o BiH i Delegaciji Evropskog parlamenta za BiH i Kosovo.

  (teve.ba)
   
 2. dzeva

  dzeva Clan

  Pridružen(a):
  25. Studeni 2010.
  Poruka:
  43
  Lajkova:
  6
  unistite bih tv