Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

16E:Flix TV napušta Češku i Slovačku

satelit74

Moderator


Satelitski operater Flix TV koji emituje na području Češke i Slovačke završava pružanje usluga preko satelita . Operater je upozorio svoje pretplatnike putem e-maila. Još uvek nema tačna informacija kada će emitovanje biti obustavljeno.Flix TV operater je najavio ulazak u Češku i Slovačku preko satelita krajem 2015. godine,Uu Češkoj je počeo sa emitovanjem u martu 2016 .U novembru 2016. godine operator je predstavio svoj novi prijemnik generacija HEVC Flixbox koji je bio spreman da primi emitiranja u novom formatu.

U decembru iste godine, Flix TV se proširio u Slovačku sa ograničenom programskom ponudom. U oktobru 2017, Flix TV je počeo da nudi sličnu ponudu Slovačkoj. U aprilu 2017, Flix TV je otišao u HEVC.U Julu 2018 dogodio se neočekivani obrt - mnogi programi su prebačene u stari MPEG-4 / H.264. Posljednjuveliku programsku ekspanziju Flix TV je uradio krajem marta ove godine - paket od 14 HD kanala. Flix TV pruža svoje usluge satelita Eutelsat 16A (16 ° E).


(parabola.cz)
 
Top