Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

DiseqC 8/1

Pozdrav,

stradao mi stari diseqc switch 8/1 (imam 7 lnb-a na jednom nosaču) i kupio novi FALCOM DHQ81-T. Nisam ga uspio natjerati da radi s postojećim postavkama diseqc 1.1 u svom dreamboxu dm800hd se (samo jedan satelit radi bez obzira kako sklopke podesio, a podesio sam da radi na 1.1). Telefonski sam se čuo s jednim likom koji montira satelitske antene i rekao mi je da nije baš zadovoljan s tim FALCOMom, da zna zezat. Nije mi problem zamijeniti ga za neki drugi switch, a vama se obraćam sa zamolbom da mi netko preporuči neki jednostavan i nekompliciran 8/1 diseqc switch za koji iz iskustva zna da je baš dobar. Unaprijed zahvaljujem na prijedlozima.

Mario
 

Zof

Clan
Moja preporuka ti je da kupiš Opticumovu 10/1 diseqc sklopku ,radi ko urica bez ikakvih problema a nije ni skupa, ispod 130 kuna.
Evo ti link :
Kod:
http://www.prejeftino.com/opisproizvoda.php?id=1310
 
Poslednja izmena od urednika:
Zamijenio ga za ovaj Centauri switch, pa ću sutra provjerit radi li ok kad vrijeme bude ljepše.U postavkama mi stoji za diseqc 1.1 da je prva sklopka ON, a druga OFF (imaju 2 sklopke sa strane na switchu)Jesam li dobro podesio sklopku na zadnjoj slici? (DiseqC 1.1 opcija je u pitanju). Malo me zbunilo s prve slike koja boja označava sklopku prekidača, crna ili bijela. Po ovom tekstu sa slike 2 ispada da je sklopka s prve slike za opciju diseqx 1.1 bijele boje (kao što i jest bijele boje). Molim samo da mi netko potvrdi jesam li te 2 sklopke dobro podesio za DiseqC 1.1 mod. Hvala unaprijed.

 
Hvala svima na savjetima. Za Spaun su mi rekli i neki lokalni monteri satelitskih antena da je najbolji, a za ovaj EMP Centauri kojeg sam uzeo kao zamjenu za onaj FALCOM mi je rečeno da je dosta dobar i da bez problema radi s dreamboxovima. Nije mi nitko odgovorio na pitanje jesam li dobro namjestio prekidače (slika3) za diseqC 1.1 opciju (gledao sam upute a slici2), pa ako mi možete još to potvrditi, bio bih zahvalalan. Pozdrav.
 
Spojio EMP Centauri sa položajem sklopki po uputama (slika3) i svih 7 satelita imaju jako dobar signal, ali na nekim frekvencijama signala nema. Npr. nema ga gdje su kanali Sky Deutschland na Astri ili gdje je Sky Italy na Hotbirdu. U čemu može biti problem?
 

bica

Super Moderator
Dobro si podesio disec ili sklopku.
Mogu da potvrdim vec ih imam 4 godine i rade bez problema.
Imam u 4 prostorije i koristim quad lnb inverto black ultra gde je moguce sa sirokom glavom za Bulgaria Sat 1.9 koristim isti ali sa uskom glavom. jer imam i Thor 0.8W pa tako da su knap.
Sat antenu Gibertini 100 cm Alu Anthrazit SE Serie imaju dobre drzace tako da je dosta stabilna.
Evo kako podesis peti satelit na primer.
Input 1 je do 4 satelita posle pocines sa lnb 5 Port A input 2 ,na sledeci lnb 6 Port B Input 2 i tako redom.
( port postavljas A,B,C,D )
Pokusaj tako kod mene funkcionise..
Primer za Peti satelit.jpg
 
Top