Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

DVB-T Prijemnici-predstava recivera i testovi

Zorro

Administrator


AVerMedia AVerTV DVB-T Volar X, USB2.0 dongle


AVerTV DVB-T Volar X je izuzetno atraktivan i kompaktan uređaj (7cm x 2.5cm x 1.1cm, 17.5 grama) za gledanje DVB-T programa. Odlikuju ga jednostavno korištenje, veliki izbor opcija i vrlo mala potrošnja struje što ga čini vrlo pogodnim za korištenje na prijenosnim računalima (Windows® 2000/XP/XP MCE/Vista/Vista MCE). U paketu se nalazi i daljinski upravljač s baterijama.


- The smallest & lightest USB Stick
- Free-to-air DVB-T
- NorDig Standards Compliant in RF sensitivity
- Recording Video in H.264 format & Playing on iPod
- Remote Control
- Digital Subtitle Support
- 32/64-Bit support
- High Definition quality support up to 1080i/720p
- Windows® 2000/XP/XP MCE/Vista/Vista MCE- 75 Ω TV Antenna
- USB 2.0 Ouput
- Bandwidth: 6/7/8 MHz

- Dimension: 7 cm x 2.5 cm x 1.1 cm
- Net Weight: 17.5 g

Pakiranje sadrži:
- AVerTV DVB-T Volar X uređaj
- Instalacijski cd-rom
- USB kabel
- RF kabel
- antenu
- daljinski upravljač s baterijama
 

beli1910

Administrator
OPTIBOX 7710HDCX -Digitalni HD prijemnikZemaljski HD prijemnik OPTIBOX HDCXBrend Optibox slabo je poznat na našim prostorima. Dolazi nam iz susjedne Mađarske. Od vrlo velike palete prijemnika odabrali smo za test ono što je trenutno kod nas najaktualnije, zemaljski digitalni HD prijemnik.

S obzirom na to da je krenula podjela kupona zašto ne biste iskoristili svoj kupon i kupili neki bolji digitalni zemaljski prijemnik s kojim možete primati programe u visokoj HD rezoluciji?
Optibox HDCX

Digitalni zemaljski HD prijemnik Optibox HDCX prosječnih je dimenzija 280x55x245 i težine 2,5 kg. Na prednjoj strani prijemnika vjerojatno će Vam prvo upasti u oči dvije tipke boje aluminija kružnog oblika. Na sredini se nalazi četveroznamenkasti zeleni displej, a ispod njega nalazi se poklopac u kojem se vidi utor za karticu. Ovaj model ima ugrađen čitač kartica za conax sistem.Zadnja strana prijemnika je vrlo bogata priključcima. Tu su mehanički prekidač ON/OFF, HDMI, optički izlaz, RF ulaz i prolaz, komponentni Pr, Y, Pb, dva scarta, RS232, chinch za stereo i video. Dovoljno i za zahtjevnije korisnike.

Daljinski upravljač je većih dimenzija i prepun tipki. Doduše ima i tipki koje nisu aktivne. Sve u svemu jeftinije izrade. Od zanimljivih tipki izdvojio bih žutu tipku A/V preko koje dolazimo do izbornika u kojem možemo podesiti izlazni audio-video (rezoluciju HD-a 576p, 720p i 1080i).
Višejezične upute detaljno su i odlično napravljene sa slikama te je i vrlo detaljno opisano čak i spajanje sa više različitih uređaja. Nakon spajanja ovog digitalnog zemaljskog HD prijemnika sa antenom i televizorom, prilikom prvog priključivanja, na ekranu se prikazuje brza instalacija odabira jezika menija (13), zatim slijedi odabir vremenske regije i na kraju automatska pretraga programa koja traje prosječno za većinu ovakvih uređaja. Ovaj prijemnik na raspolaganju ima memoriranje čak 6000 TV i radio programa. Vjerojatno nam to neće nikad trebati, ali višak nikad nije na odmet.

Samo spajanje, podešavanje, pretraga kompletnog područja VHF-a i UHF-a traje vrlo kratko. Prebacivanje s jednog programa na slijedeći program za obične SD programe traje unutar jedne sekunde. Samo kod prebacivanja na HD programe traje sa malo zadrškom.
Napomena za one koje žele koristiti izlazni napon od 5V za napajanje pojačala. Opcija za uključenje se nalazi na nelogičnom mjestu. Na daljinskom upravljaču pritisnete meni > system > TV > antenna power. U najčešćem slučaju ovo podešavanje nalazi se u dijelu menija kod pretrage programa. Pohvalno je da je tvornički postavljeno isključeno te ne daje napajanje na izlazu dok se to u samom meniju ne promjeni.

Od dodatnih korisnih stvari tu su teletekst, epg i mogućnost sortiranja programa na kodirane/slobodne programe ili ih možete organizirati u osam omiljenih grupa.

ZaključakNakon kratkog upoznavanja slobodno se može reći da ovaj digitalni zemaljski HD prijemnik pripada klasi jeftinijih uređaja. Privlačno za korisnike kojima je bitna samo cijena i nisu zahtjevni. To mu naravno nikako ne umanjuje njegovu funkcionalnost. Prijemnik odrađuje svoj posao koji se zahtjeva od njega. Upscaling ako i postoji nismo primijetili.

Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Dreambox DM800 PVR/TSatelitski prijemnik Dreambox DM-800 HD PVR je velikoj većini čitatelja, a i korisnicama dovoljno poznat da bi pisali o njemu.

Ovom prilikom upoznat ćemo Vas, kako i sam naslov govori, sa zemaljskim HD prijemnikom Dreambox DM800 PVR T.Satelitski i zemaljski prijemnici razlikuju se samo u jednoj stvari. Umjesto satelitskog tunera na istom mjestu nalazi se zemaljski tuner. Ako već imate satelitski Dreambox DM-800 PVR, u samo par poteza, otvaranjem gornjeg kućišta uređaja vrlo lako možete sami zamijeniti postojeći satelitski tuner i u isti slot (utor) umetnuti digitalni zemaljski tuner.
Za one kojima je zadnja strana na ovom uređaju nepoznanica, reći ćemo da se na zadnjoj strani uređaja nalaze: DVI digitalni audio i video izlaz HDTV rezolucije, 2xUSB priključka i eSATA priključak prvenstveno namijenjen spajanju vanjskog HardDisk-a. Ostatak priključaka je standardna postava: ulaz za običnu antenu, prolazni izlaz za drugi prijemnik ili TV. RS232 priključak za serijsku komunikaciju koji se najčešće koristi za oživljavanje smrznutog prijemnika, no može poslužiti i za priključak vanjskog čitača kartica (tzv. SmartMouse/Phoenix čitača) ili pak otklanjanje pogrešaka u samom operativnom sustavu. Mrežni 100MBit-ni ethernet priključak zbog kojeg je čitava serija DreamBoxa i postala tako popularna, jer DreamBox postaje dio interneta, ali isto tako zbog njega se nije mogla dobiti licenca za sveprisutni HDMI priključak koji je sada standard za povezivanje HDTV uređaja sa televizorom. Uz to tu je dobro nam poznati SCART, analogni modem, digitalni optički izlaz za zvuk te konektor za napajanje.Ako ste sami otvarali gornji poklopac DM-800 bilo bi vrlo zgodno da sa desne strane u predviđeno ležište koje se nalazi tik iznad čitača kartica, priključite hard disk barem za probu. Zbog samih malih dimenzija ovog prijemnika jedino je moguće ugraditi 2,5" HDD.

Na prednjoj strani iako je malih dimenzija, svega 2,5x1,5 centimetara, nalazi se maleni OLED ekran. Radi se o vrlo kvalitetnom ekranu gdje se za razliku od svih postojećih DreamBox ekrana, podaci, sa ovog oštrog ekrana, vrlo lako mogu pročitati. Utor za karticu skriva se iza vratašca sa lijeve strane, što će biti dovoljno da zaštiti Vašu (skupocjenu) originalnu karticu od prašine, male djece ili kućnih ljubimaca.Kako DM800 nema prekidač za napajanje, uključivanjem strujnog kabela na ekranu trebao bi se pojaviti dobro nam poznati tekst: Dream Multimedia. Kod zemaljskog DM800 softver u samom prijemniku i nije potrebno mijenjati. Možete koristiti postojeći koji se već nalazi tvornički u samom prijemniku. Zašto ne staviti novi koji je puno napredniji i novijeg datuma?


Za ulazak u opciju ubacivanja novog image-a (firmwarea) dovoljno je držati pritisnutu tipku za napajanje na prednjoj stranici pa će se po učitavanju boot programa na OLED ekranu pojaviti IP adresa koja se ubaci u web preglednik te se iz njega, kao što je to slučaj sa svim novijim modelima DreamBoxa, ubacuje novi image.

Tvorničke postavke nikad nemaju dodijeljenu IP adresu lokalne mreže pa je tako potrebno ući u konfiguraciju boot-a. Za to je bilo dovoljno povezati DM800 serijskim kablom sa računalom, pokrenuti Hyperterminal i uz malo žongliranja pritisnuti tipku „S" na računalu kako bi se ušlo u mod boot konfiguracije. U prvom meniju nalaze se informacije o modelu, serijskom broju, MAC adresi i datumu proizvodnje. Od svih pod menija jedino su mrežne postavke u ovom trenutku bile zanimljive, tamo je trebalo uključiti opciju DHCP-a, snimiti postavke te ponovo pokrenuti prijemnik. Ovaj put IP adresa bila je iz raspona lokalne mreže pa je ubacivanje najsvježijeg image-a (nova verzija imagea izlazi svaki dan) moglo početi. Sve je prošlo bez ikakvih problema jer radi se o već uhodanoj proceduri sa starijih modela DreamBoxa.Po završetku upisa novog imagea slijedi ponovno igranje sa napajanjem no pali se OLED ekran sa poznatom porukom i slijedi malo vremenski poduži boot, sa pokazivačem napretka te treptanjem plave led diode. Po završetku učitavanja image-a slijede već poznati upiti oko konfiguracije prijemnika no ovaj put sa malom razlikom. Ovog puta nakon onih osnovnih početnih podešavanja trebali bi dobiti odabir tunera te konfiguraciju LNB-a odnosno postavke satelitskog sustava: DISEqC-a sklopki ili motora. Međutim u našem slučaju nemamo satelitski tuner već zemaljski tuner i pretraživanje programa kreće po standardnim DVB-T kanalima. Pretraga kanala je tipična za Dreambox prijemnike. Ne prebrza, ali vrlo detaljna. Ubrzo smo imali pronađene HRT 1, 2 RTL, NOVU TV i HD promo.Po završetku pretrage programa, radi se o identičnom sučelju kakav smo navikli koristiti kod DreamBoxeva, odabir kanala navigacijskim tipkama, uz mogućnosti pretraživanja po 4 kategorije: sve, sateliti, provideri i favoriti. Glavni izbornik sa ubacivanjem novog softvera (img-a) može doživjeti male korekcije. Kao i korekcije u izgledu (skinu) te razno raznim dodacima (pluginovima).Ako ste kojim slučajem probali img (softver) Nabilo tima u njemu pod video podešavanje nailazite na velik broj mogućnosti prikaza rezolucija i uspcalinga kako klasičnih SD programa tako i HD programa. U svakom slučaju dobri SD (većih rezolucija) programi preko upscalinga izgledaju još bolje, a programi lošijih rezolucija izgledaju koji puta katastrofalno loše. Na svu sreću za sada u Hrvatskoj nema loših SD programa preko digitalne zemaljske. Što se tiče HDTV programa ukidanjem eksperimentalnog rada Croatelovih odašiljača broj programa je ostao na samo jednom programu HRT HD demo programu koji se emitira u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Što reći na kraju nego HDTV Dreambox nije razočarao ni u jednom segmentu. Možda i samo možda je problem u onom prvom uključivanju u struju i čekanju da bude spreman za rad. Osjetljivost tunera je na zadovoljavajućem nivou, brzina prebacivanja programa je vrlo brza. Kvaliteta slike i u SD i HD segmentu je odlična. Ono što smo Vam sugerirali na samom početku da ugradite hard disk nije bez razloga. Koliko puta ste željeli snimiti neku emisiju ili neki film dok gledate drugi program. Još zanimljivije je što u Hrvatskoj televizijski programi znaju na sva četiri naša nacionalna programa u isto vrijeme prikazivati recimo odličan film.

Za ovaj model Dreamboxa sa hard diskom to nije ni najmanji problem. On sa istog muxa ili ti frekvencije može istovremeno snimati sva četiri programa. Da se emitiraju još dva, mogao bi znači snimati svih šest TV programa istovremeno, a pratite jedan od njih. Također ne smijemo zaboraviti jednu vrlo zanimljivu mogućnost koju nam daje ethernet (ineternet konektor) na prijemniku u kombinaciji sa vlc programom i samim internetom. U slučaju da je Dreambox povezan mrežnim kabelom sa nekim PC računalom lokalno ili ste spojeni preko interneta i nalazite se daleko od svog prijemnika u stanu preko web panela možete ući u svoj Dreambox i možete na taj način uključiti (podesiti) snimanje ili još bolja je varijanta je direktno gledanje TV programa. U jednom od slijedećih brojeva opisat ćemo Vam kako možete gledati TV program iz Dreambox prijemnika na računalu, ali i na mobilnom aparatu.

Andrija Jovićević

Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Inverto Scena 5 - Zemaljski HD prijemnik

Već duže vremena priča se o HDTV-u, brojni vlasnici starih televizora strpljivo iščekuju proboj nove tehnologije. Kupovinom novih televizora LCD-a i plazmi te gledanje standardnih SD programa na velikim zaslonima i nije najsretnije rješenje.Tvrtka Inverto koja je nažalost na našem području bila prisutna u jednom kratkom periodu samo sa LNB-ima napravila je digitalni zemaljski HD prijemnik s ugrađenim upscalerom. To znači da programe koje primamo u standardnoj rezoluciji upscaler obrađuje povećavajući njegovu rezoluciju.Dimenzije 280x190x45 mm

Kućište prijemnika Inverta Scene 5 iznenadilo nas je svojom težinom jer je rijetkost naići na prijemnike te težine. Većina prijemnika napravljena je od raznih vrsta plastike, a time se vrlo često zna dogoditi i pregrijavanje. Prilikom testiranja i rada ovog prijemnika nije se ni osjetilo da se zagrijao. Prednja strana ovog digitalnog zemaljskog prijemnika ima vrlo neobičan dizajn iskrivljenih linija na krajevima, a istovremeno djeluje jednostavno i elegantno zbog crne boje.

Nakon što prijemnik uključite u struju na prednjoj ploči sa lijeve strane vidljiv je iznimno pregledan i čitljiv VFD sa deset znamenki koji u stanju mirovanja prikazuje vrijeme. Sa desne strane nalazi se poklopac koji se otvara s desna na lijevo i ispod kojeg se nalaze dva utora za dekodere (CI utora koji su pre*dviđeni za rad sa svim uobiča*jenim modulima; Irdeto, Seca, Viaccess, Conax, Nagravision itd), USB priključak (type) i otvor za karticu. Čitača kartice u našem modelu nismo imali. On dolazi samo kao moguća opcija ovisno o tržištu. Uz navedeno na prednjoj strani nalaze se: tipka za uključivanje i prebacivanje u mirovanje te dvije tipke za prebacivanje programa.Stražnja strana uređaja je vrlo bogata priključcima. Tu su: dva scarta, RF ulaz i prolaz, HDMI, chinch audio i video, koaksijalni i optički audio izlaz, mehanički prekidač za kompletno gašenje uređaja, RS232 konektor za servis Pr, Y, Pb video izlaz te USB 2.0, a opcionalno je moguće naručiti uređaj sa ethernetom.

Daljinski upravljač koji se isporučuje uz prijemnik u skladu je s ergonomskim pravilima dizajna i vrlo dobro leži u ruci, a oznake na gumbima vidljive su i jasne.

Uz prijemnik je u kompletu priložen scart i HDMI kabel, te upute za upotrebu koje su vrlo detaljno napravljene na više jezika. Vrlo pohvalno jer je prava rijetkost dobiti tako opremljen prijemnik.Upotreba

Kada je u pitanju povezivanje uređaja, korisniku na raspolaganju stoji veliki broj opcija. S obzirom da je ovo HD prijemnik svakako ga je najpoželjnije spojiti sa HDMI-om, ali u našem slučaju zbog testa spajamo i scart izlaz na klasični TV, a HDMI na LCD.

U samo četiri klika nakon uključivanja ovog HD prijemnika već ste na automatskoj pretrazi programa. Pretraga programa prikazana je samo kao pomična crta. Ne može se vidjeti nikakva skala pretrage. Za TV i radio programe predviđeno je 6000 programskih mjesta.

Naprednijim korisnicima koji nemaju strpljenja pričekati pretragu programa koja traje oko minutu i pol do dvije dovoljno je prekinuti pretragu sa exit i u meniju odabrati ručnu pretragu programa te odabrati lokalni kanal. Ručna pretraga programa isto vrijedi i za one koje koriste napajanje prijemnika za pojačalo ili imaju sobne (one kockaste) antene. U tom slučaju prije pretrage programa potrebno je prvo uključiti i propustiti 5V u meniju i tek onda krenuti u automatsku ili ručnu pretragu programa.

Nakon što su se kanali našli u memoriji konačno se možemo zavaliti i uživati u televiziji. Prebacivanje programa je vrlo glatko bilo da se radi o standardnim SD programima ili HD programima. Također ista situacija u radu je i ako sa tipkom V-format na daljinskom upravljaču povećate (upscalirate) rezoluciju. Ovaj prijemnik za razliku od dosadašnjih digitalnih zemaljskih prijemnika ima mogućnost prijema i reprodukcije full HD (1920x1080) rezolucije.

No to nije sve, kako bi rekli u TV prodaji. Odličan EPG sa vrlo zgodnom funkcijom snimanja o kojoj je posebno posvećena pažnja, teletekst, subtitlovi i sl. Mogućnosti koje možda u ovom trenutku niste isprobavali, ali svakako se isplati poigrati sa njima.

Nakon pretrage programa i ako će te imati želju za snimanjem istog svakako pogledajte postavke USB-a.

Prilikom prvog uključivanja prijemnika (kod drugog prozora menija u USB izborniku) bili ste upitani da li želite koristiti prednji ili zadnji utor za USB. Do te opcije možete doći i u kasnijem ulasku u meni.

Osim snimanja regularnog programa koje je vrlo jednostavno na dnu daljinskog upravljača nalazi se tipka\"Library\" kojom ulazite na Vaš snimljeni materijal, a također možete i pregledavati slike (jpeg), slušati muziku (mp3), te gledati filmove ili serije snimljene na računalu u vrlo popularnom video formatu u XviD-u i ts-u (mpeg2, mpeg4).

Mišljenje stručnjakaInverto Scena 5 je vrlo lagan za korištenje i vrlo kvalitetan prijemnik koji pri testiranju nije napravio nikakve probleme. Uređaj je odličnog izgleda i vrlo modernog menija i mogućnosti. Nakon testa ovog zemaljskog HD prijemnika koji ima mogućnost full HD-a (1920x1080) te odličnog upscaliranja kanal prava je šteta što nema više HD programa u kojima bi mogli uživati.Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Kathrein UFT 675sw - Zemaljski digitalni prijemnikDakle, ovo je jedan digitalni zemaljski (DVB-T) prijemnik koji me je za prvu ruku ugodno iznenadio svojim pakiranjem, kasnije i svojim izgledom te na kraju i svojim radom.
Kućište ovog digitalnog zemaljskog prijemnika za slobodne nekodirane (FTA) TV i Radio programe je kompaktno i vrlo prepoznatljivo. Prijemnik je čistih i jasnih linija. Prednja maska vrlo je jednostavna s prekidačem za struju i numeričkim zelenim displejom. Pored displeja sa lijeve i desne strane nalaze se dvije tipke za prebacivanje programa.Na svojoj pozadini ovaj digitalni zemaljski (DVB-T) prijemnik „drži" nekolicinu priključaka, a to su: HDMI te 2 SCART-a za prikaz slike. Osim toga ima antenski ulaz i prolaz, naravno 75 ohmski, te ima CHINCH/SPIDF priključke. Povrh svih ovih priključaka ima i eksterni priključak za IR senzor. IR priključak služi ukoliko vaš DVB-T prijemnik želite sakriti od pogleda. Jednostavnim priključenjem vanjskog IR senzora, jedan kraj u utičnicu na zadnjoj strani prijemnika te drugi kraj kojeg zalijepite na prednju stranu vašeg televizora, i Vaš digitalni zemaljski prijemnik ostaje skriven od pogleda.
Prilikom prvog ukapčanja prijemnika pojavljuje se vrlo lijepi i jednostavan meni. Prvo Vam je ponuđen odabir jezika, te države u kojoj se nalazite (dakako taj spisak država je oskudan ili namijenjen samo za određena tržišta). Zatim Vas se pita kakvu rezoluciju slike želite i na kraju Vam se nudi skeniranje kanala koje se odvija izuzetno brzo. Nađene kanale ne duplicira u ponuđenoj listi, iako je našao iste na različitim frekvencijama. Daljinski upravljač izrazito je privlačan te ergonomski izveden. Uzak i duguljast sa tipkama velikih dimenzija raspoređenih svuda po površini daljinskog upravljača.Upravljanje UFT 675sw sa njegovim daljinskim upravljačem izrazito je ugodno i jednostavno. Ovaj DVB-T receiver podržava 800 kanala te pri odabiru zemlje daje čak i mogućnost pred sortiranja kanala u omiljene grupe. Zanimljiva stvar je upscaling klasičnih (SD) kanala. Kathrein UFT 675sw daje izuzetan upscaling pri rezoluciji 1080i/50Hz. Do sada sam u svojim rukama imao nekoliko HD uređaja na testu, no ovaj DVB-T receiver me iznenadio kvalitetnim i dobrim upscalingom. Daje jasnu i čistu SD sliku, oštrih kontura i prijelaza, te jasne vidljivosti dubine slike. SD slika se približuje HD kvaliteti u najvećoj mogućoj mjeri. Još jedan zanimljiv podatak za ovaj receiver je da je nedavno bio predstavljen na sajmu Anga Cable 2009.Zaključak:U ponudi digitalnih zemaljskih (DVB-T) prijemnika može se zaključiti da ovaj prijemnik definitivno odskače svojim mogućnostima i svojom kvalitetom. Ono što mu ide u prilog i što svakako ne smijemo zaboraviti je HDMI izlaz koji nam uz pomoć upscalinga daje odličnu sliku.


Krunoslav Čunović
Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Digitalni zemaljski HD prijemnik SMART MX85


Pogled kroz digitalni zemaljski prijemnik

Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
DVB-T stickTerratec sa Cinergy T je predstavio novi mini digitalni zemaljski prijemnik (DVB-T) stick. Paket se osim sticka sastoji od daljinskog upravljača, te teleskopske antene. Stick ne treba ni baterije ni mrežni dio i služi za gledanje TV-a na PC-u ili laptopu. Uz stick dolazi još i basic software Terratec home cinema (THC) koji dodatno omogućava time shift i EPG. Cijena iznosi 49,99 eura.
Autor: Čosić Čosić
 
Opticum: Tri nova HD receivera


HD TS 9600 Prima

HD TS 9600 Prima back

Opticum je predstavio tri nova HD receivera koji na tržište dolaze u siječnju i veljači. Radi se o modelima HD TS 9600 Prima, HD 9600 i HD 9600 mini.

Prvi model ima HDMI izlaz, HD-recorder funkciju za eksterne nosače podataka, 2 USB sučelja na prednjoj i stražnjoj strani, EPG, Media-Player, 2 Conax čitača, 2 CI sučelja, zaštitu od djece, Ethernet, 2 scarta, S/PDIF, YUV i RS232. Tu je dodatno i DVB-T tuner (sat-multimedia.hr). Uređaj se može u veljači kupiti za 200 eura.

Skoro isti je HD 9600 samo bez DVB-T tunera i dolazi u siječnju po cijeni od 190 eura. HD 9600 mini je manji i tehnički vitkiji model. Dolazi u veljači po cijeni od 140 eura.

HD 9600 mini
Autor: Sat Multimedia
 
Top