DVB Tutorjals

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

macro

Legend
08.12.2008
21.095
15.428
25
Rijeka HR
www.crosatelite.com
Ručno editiranje ključeva u vPlug emulatoru, tutorial by mdaljev1

Prvo, potrebo je skinuti najnovi ključ za željni paket programa, u ovom slučaju DIGI TV.Da bi uopće mogli zamijeniti ključ u vPlug-u, potrebno je naći ikonicu vPlug-a u System Tray-u, i pozvati "Monitor".

To sa radi tako da se desnom tipkom miša klikne na ikonicu, otvara sa padajući izbornik i bira se opcija "Monitor". Vidi grafiku:


Kada se otvori "Monitor" prikazane se informacije, koje sada nisu bitne, između ostalih, prikazan je i ključ koji je u datom trenutku korišten za dekodiranje signala. Vidi grafiku:


Prikazan je trenutni ključ, a i poruka da je ključ nevažeći. Da bi ključ zamijenili potrebno je u TXT datoteci, koju smo prije skinuli, označiti Key 00, kliknuti na označeni ključ desnom tipkom miša, u padajućem izborniku, potrebno je birati "Copy". Vidi grafiku:


Kada smo to napravili, možemo zatvoriti tekstualnu datoteku sa ključevima i otvoriti uređivanje ključa u vPlugu. To se radi tako da kliknemo desnom tipkom miša na ključ u vPlugu, u padajućem izborniku biramo "Edit selected key". Vidi grafiku:


Po kliku otvara se sljedeći prozorčić. Vidi grafiku:


Kada je otvoren prozorčić uređivača ključa, potrebno je označiti postojeći ključ lijevom tipkom miša, i kliknuti desnom tipkom na ključ, u padajućem izborniku, birati opciju "Paste" čime smo ključ iz tekstualne datoteke "prenjeli" u uređivač ključa u vPlugu. Kad je ključ kopiran dovoljno je kliknuti na "OK". Vidi grafiku:


Pošto je novounešeni ključ, važeči ključ, poruka u vPlugu je "OP Key" što znači važeći ključ i za nekoliko trenutaka pojavljuje se slika u video okviru DVB programa. Vidi grafiku:


I to je to.

hvala mdaljev1
 
  • Like
Reactions: 1 person

alibaba66

Clan
28.08.2010
4
3
0
DVB Viewer i potrebni plugini za gledanje bulsata

Pošto sam danima pokušavao da riješim svoj problem opisaću cijeli postupak instalacije i postavki za DVBViewer u nadi da ću pomoći nekome.Ja koristim DVB Viewer.Pro.v4.5.0.0.MULTILINGUAL.REPACK imate na forumu post za ovu vrstu dvb programa..Prvo skinuti sa Interneta ovu verziju,linkove necu postavljati.Zatim otpakovati skinuti fajl.Instalirati pomenuti viewer.Kad dodje do opcije registracija samo kliknuti cancel i obavezno se diskonektovati sa interneta dok traje instalacija.Iz foldera koji ste raspakovali kopirati folder ‘dvbviewer’ u folder gdje instališete program.Tražiće da se zamijene folderi sto cete i prihvatiti.Pokrenuti viewer i ako bude samo crni pravougaonik kliknuti desnim klikom na njega i iskljućiti opciju Hide all.Otići na settings,zatim options i na opciju hardware.U toj opciji ukljućiti opciju ‘Has CI module’ jer je to po meni najveci problem koji je mnogima zadavao brigu pa su dobijali famoznu poruku ‘Device not enabled’ i sl.Zatim pritisnuti apply i ok.U opciji channel odabrati channel scan,odabrati u transponder listi koji satelit skenirati.Ja sam odabrao hellas pošto je aktuelan trenutno. U target root upisati šta hocete,zatim odabrati opciju in-depth search i kliknuti na scan range.tako će vam sam pronaći nove transpondere ako ih ima.Iskljućiti dvb viever zatim instalirati vplug 2.4.6 koji imate na forumu .instalirati ga u folder plugins,skinuti vkeys i kopirati u plugins takodje.Upaliti dvb viewer otvoriti neki kanal koji ima titlove kliknuti na settings, na dnu subtitle, odabrati jezik koji želite . Ako se slučajno ne pojavi opcija za odabir titla na kanalu koji sigurno ima titlove kliknuti na opciju ‘view’ a zatim ‘rebuild graph’ili eventualno ručno konfigurisati kodeke.

Uživajte!!!
 
  • Like
Reactions: 2 people

camo33

Clan
04.01.2011
2
3
0
Ubuntu i gledanje satelitske TV

Pošto ja dolazim iz Linux zajednice, nije bila opcija instaliravati ništa na windoze nego direkt glavom kroz zid. Obzirom da su nepotrebno komplicirana uputstva koja uključuju kompajliranje i razna druga čudesa od kojih se normalnom čovjeku želja za TV-om utiša, odlučio sam malo nešto i ja napisati.
U prilogu su file-ovi koji vam trebaju. Pretpostavka je da je sat kartica instalirana kako treba, odnosno da rade fta programi na sustavu. Ja koristim skaystar2 karticu i ubuntu 10.4 ima ugrađene module tako da je nakon upikavanja kartice u slobodan slot posao gotov.
Instalacija je ustvari izrazito jednostavna:
Otpakirajte .rar arhivu iz privitka
dvaput klik na kaffeine
možda će se buniti da postoji novija verzija u software-skim kanalima, novija verzija ne podržava plug-inove tako da je ova zadovoljavajuća za naše potrebe
dvaput klik na kaffeine-sc-plugin
Kada se to poinstalira treba se zabaviti sa ccam serverom:
cd /var
sudo mkdir etc
sudo chmod 777 etc
sudo mkdir bin
sudo chmod 777 bin

U /var/etc ide CCcam.cfg gdje se definiraju serveri na koje se spajate (C linija)
U /var/bin ide CCcam_2.1.2
U /var/bin ide ca.so
Za startanje servera treba otvoriti terminal i utipkati (ili copy/paste odavde):
LD_PRELOAD=/var/bin/ca.so /var/bin/CCcam_2.1.2 -d
Neznam što znači -d flag, ali stvar provjereno radi.
Potrebno je unijeti C liniju bez ograničenja na hop, odnosno treba više od jednog hop-a da bi stvar radila.
Kad se CCcam server javio da nešto radi, otvorite kaffeine i pod tabom configure TV odabrati plugin pa softcam i odabrati enable cccam i Gbox
To je to.
Ako imate problema sa nekim od paketa u privitku, lagano googlanje će vam pružiti brojne druge opcije za download, a za svaki slučaj sam dodao još jedan CCcam server na kojem meni trenutno radi sustav.
 
Poslednja izmena:
  • Like
Reactions: 3 people

camo33

Clan
04.01.2011
2
3
0
Zgodan feature za Kaffeine koji sam slučajno otkrio:
ako trza slika zbog preopterećenog CS servera ili nešto slično tome, odnosno ima puno ghost-image-a, potrebno je stisnuti pauzu na desetak sekundi i onda pustiti da reprodukcija ide svojim tokom. Radi kao san :)
 

macro

Legend
08.12.2008
21.095
15.428
25
Rijeka HR
www.crosatelite.com
VIDEO-TUTORIAL-SOFTACM_V_KEYS_V_SIDS_DCW-BISS-UPDATE-bigboss2050tm <hr style="color: rgb(220, 220, 220);" size="1"> HELLO, THIS IS FULL VIDEO TUTORIAL FOR CREATE
SOFTCAM-V_KEYS-V_SIDS-DCW-BISS IN DVB APPLICATION..


ME POST THIS CAUSE NEXT MONTH ME POST MY LATEST SOFTCAM FOR DVB APPLICATION (CAUSE VERY BUSY WHIT WORK BUT MY HOBBY ALWAYS SAT)


THANKS FOR ALWAYS USE MY SOFTCAM

GOOD LUCK TO ALL!!!!!!

REGARS

MAX

bigboss2050tm

Kod:
http://www.megaupload.com/?d=ZMY6UI03
 

Darkon

Clan
21.02.2009
9
9
0
SkyStar2 streaming via internet

Potrebni programi:
• DVBDream
• VLC Mediaplayer:
Kod:
http://www.videolan.org/
• VeetleBrodcaster-0.9.18
Kod:
http://www.4shared.com/rar/7K5xL3mP/VeetleBroadcaster-0918.html
Najpre instalirajte VeetleBrodcaster, bez njega se ne mozete okaciti na server.

Pokrenite DVBDream, podesite u njemu/Option/Preferences/Lan Streaming, oznacite kvacicu Active.
Zatim:


Pojavice se slika u VLC:


Treba da se podesi steaming na VLC. Dok radi VLC idite /Media/Streaming/Capture Device.
Odaberite:


Novi prozorcic Next:
To bi bilo sve sto treba da uradite U VLC.
Ovako kako je postavljeno slika moze ici na internet, potrebno je samo da se okacite na server.

Idite na veetle.com odaberite BROADCAST.

Step 1


Zatim u VLC kopirajte udp://
U novi VLC 2.0 podesite View/Oznacite kvacicu na Status Bar.


Step 2
U polje MRL, Paste:


Step 3
Odaberite rezoluciju, bitrate (ovo ovisi kakv internet imate, koliki vam je upload).

Step 4
Go on air. Sacekajte 30-tak sekundi da se ucita i stream ide.


Sad iskljucite VLC Mediaplayer, vise nam ne treba. Naravno da ide stream DVBDream i PC moraju ukljuceni.

Good luck streaming :)
 
  • Like
Reactions: 1 person