Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Firmware (SW)

beli1910

Administrator
Firmware (SW)

Firmware

Je program koji funkcionalno stavlja uređaj u pogon. Bez firmwarea Humax je glupa mašina puna čipova bez pameti i nije u stanju ništa da radi. Humax možete usporediti sa bilo kojim PC koji nema nikakav program ni operativni sistem.
Humax, da bi profunkcionirao kao resiver, mora da zna kako to da radi i to mu je rečeno kroz nizove programskih instrukcija koje se nalaze u firmwareu. Kojim jezikom radi, također je u firmwareu. Kad da aktivira izlaz na motor i da ga kontrolira po promijeni satelita koji pratimo, kako da se nadogradi preko satelita, kako da nadogradi module, kako uopće da se ponaša prema modulima itd…… sve se nalazi u firmwareu.

Da krenemo sada od programa koji su potrebni za patchiranje i uopće za upload svega u humaxu za upload Emulatora ili patcha ili SW u Humax koriste se više raznih programa od kojih ćemo spomenuti dva WDN4OAK i Humax Uploader ili ga možete naći samo kao HU 1.5 , HU2.0.ili HU 3.0.

Da bi uopće mogli da uploadujete file u Humax potrebno je da imate negdje na vašem PC otpakovan SW sa extenzijom hdf. koga ubacite u program klikom na open i onda pronađete file na vašem PC nakon toga dobijete poruku na monitoru INSTAL AT YOUR OWN RISK!!! ako ste sigurni da je file u redu samo kliknite na OK, kliknete na download PC to STB ili
Upload PC to STB dobijete poruku na monitoru WAITING FOR HUMAX CONNECTION... Tada upalite vaš Humax na dugme otpozadi ili samo kliknite na STAND BY dugme na resiveru i download će krenuti nakon završenog downloada dobijete poruku na vašem resiveru ili tv END ( PRIČEKAJTE JOŠ 20-tak SEKUNDI !), tada ponovo pritisnite dugme STAND BY i download je gotov, ugasite Humax prekidačem otpozadi.
MENU->ToH->CONFIG i provjeriti/promijenuti CAID Preselect na Card + Emu
 
Top