Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

GTX 660Ti

jjasko

Clan
Nvidia otkrila GTX 660Ti, Kepler odličnih performansi i prihvatljive cijeneNova grafička iz Nvidije, GTX 660 Ti, obećava odlične performanse uz prihvatljivu cijenu u srednjem segmentu, a želi postati novo omiljeno "oružje" gamera

Grafičke kartice bazirane na Nvidijinoj Kepler arhitekturi mokri san su mnogih gamera od kad su prvi put predstavljene. No cijena od preko 3000kn za najjeftiniju Kepler grafičku karticu, onu baziranu na GTX 670 grafičkom procesoru, mnogima je izvan dosega, a da ne govorimo o još skupljim i bržim GTX 680 modelima te dvoprocesorskom čudovišu s oznakom GTX 690. Nvidija je svjesna tog "problema" pa je danas, u želji da ponudi moć Keplera široj publici po nešto prihvatljivijoj cijeni, konačno otkrila i izbacila na tržište dugo očekivani GTX 660 Ti model.

Baš poput tri navedena modela, GTX 660 Ti izrađen je korištenjem iste energetski učinkovite Kepler arhitekture u 28nm tehnologiji, a po specifikacijama najsličniji je GTX 670 karticama - ima isti broj CUDA jezgri, istu količinu GDDR5 memorije (2GB), iste frekvencije jezgre te iste mogućnosti spajanja. Razlika je u 192-bitnoj sabirnici naspram 256-bitne u slučaju GTX-a 670. Memorijska propusnost će zbog toga patiti, a pitanje je koliko će to zapravo utjecati na performanse.


Nvidija u službenoj objavi za novinare kaže:

"GTX 660 Ti je u prosjeku 41% brži u odnosu na GTX 560 Ti iz 2011. godine i u prosjeku 58% brži u odnosu na GTX 470 iz 2010. godine."

"GTX 660 Ti čak drži korak kada su u pitanju perfomanse i sa konkurentskim proizvodima koji koštaju 40€ više dok troši do 25% manje energije, što je dokaz učinkovitosti streaming procesora koji su ugrađeni u svaki Kepler čip."

Preporučena cijena iz Nvidije je 259€ + PDV za GTX 660 Ti, a koliko će koštati u našim trgovinama u izdanjima od kompanija poput ASUS-a, Gigabytea i Gainwarda ostaje nam za vidjeti.
 
Top