Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Hrvati traze nacionalni kanal u FBiH

Kreuzritter

Forum Friend
Hrvati traze nacionalni kanal na tecnom hrvatskom jeziku na drzavnoj razini. Uz FTV koji je paravan za bosnjacku nacionalnost i uz BHT koji pokriva srpsku nacionalnost, Hrvati unutar BiH nemaju kanal na vlastitom jeziku kao jedan od 3 konstituivna naroda u samoj federaciji. Uz par lokalnih tv kanala na hrvatskom jeziku koji su vecinom niskobudzetni i ne nude kvalitetan sadrzaj. Hrvatski sabor u Gradu Mostaru ( Hrvatski sabor- ujedinjene hrvatske stranke u BiH) je odlucio da nece podrzati naplatu RTV pristojbe od 7.40 KM odnosno 3.80 Eur sve dok drzavna regulatorna agencija RAK ne odobri u opremanje i pustanje u rad hrvatskog kanala iz budzeta FBIH.
Ova prica se vuce ima par godina ali u zadnje vrijeme je postala jos aktualnija dok HT Eronet nije uvrstio napalatu RTV pristojbe uz racun telekomunikacijskih usluga. Prije ovog ukidanja, FBIH odnosno RAK je dizao optuzne prijedloge protiv stotina korisnika nadajuci se da ce na taj nacin prisilno naplatiti neplacene RTV pristojbe i tako upozoriti ostale gradjane na placanje. Od tih sudskih sporova uz malo kvalitetnog odvjetnika 90% optuzenih za ne placanje RTV pristojbe su dobili presudu u svoju korist.
Prilikom dolaska tv kanala na hrvatskom jeziku, RAK bi dobio potporu od strane Hrvatskog Sabora u Mostaru te paravan za naplatu usluga.
 
Druže slabo se ti razumiješ šta se dešava u BiH.BHT je državna tv i ne pokriva srpsku nacionalnost kao što si napisao.BiH ima dva entiteta i dva entitetska javna servisa:RTRS i FTV.Regulatorna Agencija ne naplaćuje rtv taksu već je to posao javnih emitera a samo osnivanje kanala na hrvatskom jeziku trebalo bi regulisati zakonom o javnom RTV sistemu BiH.
 
Top