Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Microsoft planira kupiti AMD

razor_

VIPSudeći prema "informaciji iz prve ruke" kojom raspolaže KitGuru, Microsoft priprema veliku bombu u svijetu ICT-a, jer mu je namjera proširiti svoj biznis proizvodnjom hardvera, odnosno procesora i grafičkih kartica, pa se stoga već nekoliko mjeseci navodno nalazi u pregovorima s AMD-om u vezi akvizicije.

Ukoliko je ovo istina, te do akvizicije doista dođe, preuzimanje AMD-a od strane Microsofta, moglo bi jako potresti ICT tržište, jer je AMD jedini dobavljač Microsoftovog Xboxa i Sonyevog PlayStationa, dok Apple također koristi AMD-ovu tehnologiju, prije svega grafičke kartice u Mac Pro računalima, te u nekim MacBookovima.

Ova glasina se nastavlja na neke koje su se pojavile prije nekoliko dana, u kojima se govorilo da AMD želi odvojiti svoj CPU odjel, te ga vjerojatno prodati, a glavni razlog leži u podacima da je vrijednost tvrtke danas tri puta manja u odnosu na 2006. godinu, kada je AMD kupio ATI Technologies.

Microsoft je već platio AMD-u oko 1,26 milijardi dolara za XBox One čipove, obzirom da mu je za svaku od prodanih 12,6 milijuna konzola morao platiti po 100 dolara.

Obzirom da Microsoft i AMD ne žele komentirati ovu glasinu, ona bi mogla biti lažna, no i kao takva bi mogla dosta negativno utjecati na image AMD-a i ukazati na njegove slabosti, pa vjerujemo da će uskoro izdati nekakvo priopćenje u kojem će ovo potrvrditi ili demantirati.

(vidi.hr)
 
Top