Mixevi i boile

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

beli_61

Clan
31.08.2009
124
20
0
slavonija
Nešto o samim mixevima i njihovom odabiru.

Danas na tržištu ima jako puno gotovih boili za kupiti, ima i gotovih mixeva za kupiti. Međutim nekima od nas je pravi užitak i izazov napraviti neki svoj mix i na njega uloviti šarana, ili još bolje svog kapitalca.
Da odmah napomenem da ja osobno imam par mixeva koje sam si složio i na njih lovim, ali da nisam neki vrhunski majstor u tome. Ćesto i ja pitam na drugim forumima za savijet ili ga tražim po internetu. Kad imam vremena, a to je u zimskim uvjetima kao sada mnogo čitam o svemu tome.
Sam odabir vrste mixa je vrlo važan. Pa možemo nabrojati na šta se mora paziti i ćemu obratiti przornost.
-kao prvo mislim da je to godišnje doba ribolova
Jer u svako se godišnjem dobu sam šaran drugačije ponaša i ima drugačiju prehranu.
-kao drugo ovisi o vodi na koju idemo u ribolov
Jer naš ljubimac se ne ponaša na svim vodama jednako. Negdje je navikao na boile negdje nije. Negdje je voda duboka i ne zagrijava se istom brzinom kao npr. u ribnjacjma ili vodama koje su plitke. Zavisi i o tome kakvo je dno na toj vodi za koju trebamo izabrati mix. U nekim vodama su dna muljevita, na nekom je biljna vegetacija. A ima i gdje je kamen ili šljunak.
-zatim zavisi i koliko u toj vodi ima šarana,da li ima puno bijele ribe i da li ima cvergla koji inaće jako voli naše boile
Da li se vrši redovito poribljavanje, jer taj šaran koji je uzgojen u ribogojilištima kada se ubaci u drugu vodu manje je oprezani drugačije se ponaša.Bar u prvo vrijeme dok se ne prilagodi novoj sredini.
-ovisi i o tome da li se na toj vodi uopće lovi na boile
Na puno manjih mjesta sam naišao da se uopće ne lovi na boile. A opet, naišao sam i na mijesta gdje se isključivo lovi na boile. Znaći da bi takim vodama morali različito pristupiti u samom odabiru mixa odnosno boile na koje ćemo loviti. Uvelikom zavisi i o tome koliki je pritisak ribolovaca na samu vodu. Jer nije isto pogotovo to važi za mal vode, koliko je ribolovaca na vodi.U ovom slučaju na mislim na takmičarski dio ribolova.

Ima još vjerovatno nekih čimbenika vezano za ovo, ali mislim da su ovo glavni.

Bistro


By beli_61 at 2011-03-13