Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

NetTv Plus aplikacija za DreamBox - Tutorial

SATmax

LiveBox
Super Moderator
NetTv Plus aplikacija za DreamBox - Tutorial

Da biste instalirali NetTv Plus aplikaciju na DreamBox-u potrebno je slijedeće:

a) DreamBox serije 800 ili 8000
b) USB Flash drive

1. Klikom na dugme Download preuzmite NetTv Plus aplikaciju (NETTVPLUSPLAYER.ipk) za DreamBox.
2. Nakon preuzimanja NETTVPLUSPLAYER.ipk snimite u početnom (root) direktoriju USB Flash-a. NetTv Plus aplikaciju nemojte staviti u vec postojeci folder ili kreirati novi već iskljucivo u početni u suprotnom neće raditi.
3. Kada ste NetTv Plus aplikaciju snimili USB Flash povežite sa DreamBox-om tako što ćete ga ubaciti u konektor (port) koji se nalazi sa zadnje strane DreamBox-a.
4. Kada ste ubacili USB Flash pokrenuće se Autostart. Potrebno je da iz Menu izaberete opciju „File Browser“, zatim izaberite NETTVPLUSPLAYER.ipk (birate ga tako što ćete selektor postaviti na ime fajla) i pritisnite zeleni gumb na daljinskom upravljaču (Install). Kada instalacija bude završena isljučite DreamBox. Po uključivanju DreamBox-a NetTvPlus aplikacija će se pojaviti u glavnom Menu odakle je možete pokrenuti.

Ukoliko se po ubacivanju Flash-a ne pokrene Autostart potrebno je da uradite slijedeće:

1. Pritiskom na gumb Menu na daljinskom upravljaču uđite u glavni Menu a zatim izaberite opciju Setup (Podešavanje).
2. Zatim izaberite opciju Software Management (Upravljač softvera).
3. Izaberite opciju Install Local Extensions (Instaliraj lokalno proširenje).
4. Nakon odabira opcije Install Local Extension (Instaliraj lokalno proširenje) na ekranu će se pojaviti opcija za odabir odakle želite da instalirate paket odnosno aplikaciju. Medju ponudjenim opcijama izaberite vaš Flash uređaj. Ovisno od tipa Flash-a koji posedujete razlikovaće se i ime uređaja koji DreamBox vidi (moguće je da piše i samo External Flash, HDD ili Externi HardDisk). NIKAKO NEMOJTE ODABRATI OPCIJU INTERNAL FLASH JER SE ONA ODNOSI NA INTERNE DREAMBOX HARDWARE!
5. Nakon odabira vašeg Flash uredjaja pritisnite gumb OK. Pojavice se sledeći prozor.
6. Potvrdite instalaciju pritiskom na gumb OK. Pojaviće se ekran u kome će se videti ime NetTVplus paketa za instalaciju. Potvrdite pritiskom na gumb OK. Nakon toga na daljinskom upravljaču pritisnite zeleni gumb kako biste otpočeli instalaciju NetTv Plus aplikacije.
7. Nakon pritiska na zeleni gumb (Install) videćete proces instalacije.
8. Po završetku instalacije pojaviće se poruka je da intalacija uspiješno završena.
9. Na daljinskom upravljaču pritisnite gumb Exit nekoliko puta sve dok ne dodjete do osnovnog Menu. Da bi instalacija bila uspiješno završena potrebno je resetiranje DreamBox-a. To ćete učiniti tako što ćete iz glavnog Menu izabrati opciju Standby/Restart pa zatim Restart.
10. Nakon restarta DreamBox-a otvorite glavni Menu. Primjetićete da se pojavila nova opcija NetTV Plus. Izaberite NetTV Plus aplikaciju i pritisnite gumbe OK.
11. Nakon pokretanja aplikacije na ekranu ćete videti DreamBox ID i kontakte Call centra koje treba pozvati radi aktivacije DreamBox NetTVPlus aplikacije.
 
Poslednja izmena:
Top