Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Povratak kralja: Najpopularnije računalo ‘80-ih opet u prodaji

macro

Administrator
Komodorac nije puno promijenio vanjštinu kako bi privukao nostalgične kupce, ali prema opremi stoji rame uz rame najmodernijim računalima na tržištu...


Vratio se i bolji je nego ikad, slogan je tvrtke koja na tržište vraća Commodore 64. Komodorac, kako su ga zvale generacije iz osamdesetih, nije puno promijenio vanjštinu vjerojatno kako bi privukao nostalgične kupce koji se rado sjećaju mladosti. Međutim, u opremi je daleko ispred svog prethodnika, a prema najavama, stoji uz rame najmodernijim računalima. Redizajnirana verzija ima tipkovnicu Cherry Brand, koja, kažu stručnjaci, ima mekše tipke, ali je sačuvala starinski zvuk tipkanja. Usto, dizajneri iz Commodore USA-a su se potrudili da tipke imaju isti oblik i boju kao originalni Commodore.
To je važno jer je cijelo računalo smješteno u tipkovnicu. Procesor je Intelov Atom D525 Dual Core brzine 1.8 GHz. Ima grafičku karticu Nvidia Ion 2 i vrhunski prikaz igara. Najavili su ga kao računalo za posao, ali i sjajnu zabavu. Radi na operativnom sustavu Windows Vista. Kupci ga za sada mogu kupiti samo u web trgovini Commodore USA, a od lipnja ga očekuju u europskim trgovinama.
Ima i dodatni operativni sustav Commodore 1.0 uz paket igara, što znači da će novi vlasnici moći igrati omiljene igre iz prošlosti. Cijena mu je od 1300 do 4600 kuna, ovisno o konfiguraciji i odabranim paketima.
Prodan je u 17 milijuna primjeraka

Od 1982. i prvog izlaska Commodorea 64 prošlo je 29 godina. Tada su prodali 17 milijuna primjeraka, a oduševljeni vlasnici osobito su hvalili kvalitetan zvuk. Još i danas se pamte igre poput Ricocheta ili Banditsa.
 

macro

Administrator
Ljubitelji retro stila ponovo mogu da uživaju u klasičnom dizajnu Commodora 64! Bež kućište i karakterističan zvuk tastature vratiće nas u '80. godine.Novi Commodore 64 je moderan i funkcionalan računar koji liči na original koliko je to moguće, s obzirom na to da je sada "unutra" Windows 7.

Mašina koja je svetlost dana ugledala 1982, imala je 64 kilobajta memorije i bila je jedan od najprodavanijih računara svih vremena.


[video=youtube;okHAmAxztNk]http://www.youtube.com/watch?v=okHAmAxztNk&feature=player_embedded[/video]

"Povampirena" verzija dolazi sa matičnom pločom Via Technologies, dual-core Intel Atom D525 procesorom, Nvidia grafičkom karticom, 2 GB memorije i USB portovima, a ima i mogućnost bežičnog pristupa Internetu. Ipak, korisnici će moći i da igraju igrice iz osamdesetih.


[video=youtube;2lt6k41b_O8]http://www.youtube.com/watch?v=2lt6k41b_O8&feature=player_embedded[/video]
 
Top