Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

RTCG u 2015.god u plusu 792.000e

satelit74

Moderator

Radio Televizija Crne Gore pozitivno je poslovala u 2015. godini i ostvarila dobit od 792 hiljade eura, saopšteno je na sjednici Savjeta RTCG-a. Finansijska direktorica Javnog servisa Crne Gore, Valentina Šćekić, kazala je da se pozitivni rezultati ostvaruju treću godinu zaredom.Ona je, prenosi Portal RTCG-a, navela da i dalje za RTCG ostaju otvoreni problemi kao što je spor s RDC-om i neusvajanje Zakona o javnim radio-difuznim servisima, čije će odredbe uticati na kolektivni ugovor.

Savjet je odlučio da se prošlogodišnja dobit rasporedi na dugove iz ranijeg perioda.Član Savjeta, Goran Đurović, pozvao je poslanike Skupštine da povedu računa o budžetu Javnog servisa. Njegov predlog je da se za RTCG umjesto 0,3 iz državnog budžeta izdvaja 0,5 posto BDP-a.

"Potrebno je osigurati stabilnu finansijsku osnovu za poslovanje Javnog sevisa. A potrebno je povećati i pritisak na generalnog direktora RTCG – ako u ovoj godini Javni servis bude negativno poslovao, s minusom od makar jednog eura, direktor i Savjet treba da snose odgovornost", smatra Đurović.

Generalni direktor Javnog servisa, Rade Vojvodić, smatra da u toj šemi treba izjednačiti tri sektora, te da Portal, isto kao Radio i Televizija, treba da ima programskog direktora."Mislim da bi to doprinijelo profesionalizaciji i daljem jačanju nezavisnosti ove kuće. Zadovoljan sam što već funkcionišu urednički kolegijumi Portala, Radija i Televizije", kazao je Vojvodić.

(teve.ba)
 
Top