RTS prikazuje 17 filmova o Dzejmsu Bondu

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

satelit74

Moderator
13.09.2010
8.251
853
0


Bond, Džejms Bond, heroj planetarno popularne i najdugovečnije filmske franšize svih vremena stiže na RTS i narednih 17 sedmica, petak uveče, na Prvom programu biće rezervisan samo za čuvenog agenta 007 britanske tajne službe.Neustrašivog, glamuroznog i neumoljivog junaka romana Ijana Fleminga, na filmskom platnu kroz 26 priče, od 1962. godine do danas, oživelo je šest glumaca: Šon Koneri, Džordž Lejzenbi, Rodžer Mur, Timoti Dalton, Pirs Brosnan i Danijel Krejg, koji su Bondu poklanjali i pomalo svojih karakteristika, ali ipak delili njegov šarm i uglađenost, sklonost martiniju, ženama, skupim odelima i Aston Martinu, najnaprednija oružja i superioran um - i sve to u službi Njenog veličanstva.

RTS je već emitovao filmove prvog i po nekima najboljeg Bonda - Šona Konerija, a ciklus filmova o tajnom agentu 007 se nastavlja sa njegovim naslednicima, prvo ser Rodžerom Murom, zatim Timoti Daltonom i Pirsom Brosnanom, a završava sa filmovima u kojem Bonda tumači Danijel Krejg.Rodžer Mur, koji je igrao tajnog agenta od 1973. do 1985. godine, ima svoje verne obožavaoce, a mali, ali strastveni deo publike će u svojim srcima zauvek čuvati mesto za Velšanina Timotija Daltona, koji je agenta 007 igrao 1987. godine u filmu Dah smrti i 1989. u Dozvola za ubistvo.

Pirs Brosnan, koji je lik tumačio u razdoblju od 1994. do 2005. godine, bio je nesumnjivo najuglađeniji Bond od svih, dok je Danijel Krejg uprkos početnom skepticizmu javnosti koji je usledio nakon što je najavljeno da je preuzeo ulogu Bonda, naišao na pozitivne reakcije kritičara i doprineo da njegovi filmovi ostvare veću zaradu od svih prethodnih u serijalu. Ciklus Bondovih filmova, petkom na Prvom programu RTS-a započeće 17. februara u 22 časa sa filmom Živi i pusti druge da umru (Live and Let Die, 1973), a zatim nas hronološkim redom očekuju i Čovek sa zlatnim pištoljem (Man with the Golden Gun, 1974), Špijun koji me je voleo (Spy Who Loved Me, 1977), Operacija Svemir (Moonraker, 1979)... sve do filma Skajfol (Skyfall) iz 2012. godine.

(rts.rs)