Slovenci napuštaju zemaljsko emititanje ili ...

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

jadro168

Clan
27.11.2012
9
2
0
Zagreb
Evo gledam nema slovenaca na Svetoj Geri
Rade samo slo1HD, slo2HD,slo3 i Novo Mesto ostalih 7 ili 8 nema
Imate li kakvih saznanja u svezi toga
 

jadro168

Clan
27.11.2012
9
2
0
Zagreb
Ovo sam našao:

"Dva vrlo popularna televizijska programa u Sloveniji, POP TV i Kanal A trebala bi uskoro prestati emitirati putem zemaljske mreže. Vlasnik ova dva kanala, ProPlus objavio je da se pripremaju za završetak emitiranja u dvb-t mreži. Signal bi trebao biti isključena 16. siječnja 2017. Tim potezom bez signala POP TV-a i Kanala A ostat će oko 100 000 kućanstava u Sloveniji.

U ProPlusu su se odlučili na takav potez ohrabreni podacima o velikom udjelu slovenskih kućanstava koja imaju neki oblik plaćene televizije (kabelska, satelitska, IPTV). Računa se dakle na nastavak distribucije programa isključivo tim putem, a očekuje se da će godišnja ušteda prestanka zemaljskog emitiranja iznositi oko 100 000 eura. Broj kućanstava koja imaju neki oblik plaćene televizije iznosi 540 000. Prema tome jasno je da će oko 15% stanovništva ostati bez signala, pa je pitanje kako će se to odraziti na gledanost.

Problem o kojem nitko ne priča je i činjenica da većina kućanstava koja imaju neki oblik plaćene televizije, također ima još barem jedan televizor na kojem se koristi dvb-t signal preko zemaljske antene. Ako se sve ovo sumira, ispada da će gledatelji biti na najvećem gubitku. Praksa će pokazati jeli ušteda od 100 000 eura godišnje dovoljna da se 100 000 kućanstava ostavi bez signala.

Spomenimo za kraj da je POP TV najgledanija Slovenska televizija, a Kanal A je treća po gledanosti. Vlasnik oba kanala je kompanija ProPlus, koja je u vlasništvu kompanije CME koja posluje i u Hrvatskoj s vodećim televizijskim kanalom Nova TV."

sat-multimedia