Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Spacecom dobio 10 mil.dolara za uništeni satelit

satelit74

Moderator


Izraelskoj tvrtki Israel Aerospace Industries naloženo je da plati 10 miliona američkih dolara tvrtki Spacecom za kasnu isporuku satelita koji je na kraju uništen.Satelit Amos 6, kojeg je proizvela IAI, izgubljen je u incidentu lansera u septembru 2016. godine, dva dana prije predviđenog poletanja sa Cape Canaverala.Glavni kupac satelitskog kapaciteta bio je Facebook, koji je želio koristiti Amos 6 za spajanje dijelova Afrike na internet.Originalni ugovor vrijedan 200 miliona dolara napravljen je 2012. godine sa tvrkom IAI kao vodećim proizvođačem i korporacijom MacDonald, Dettwiler and Associates izvođačem za Ku i multi-beam Ka kapacitete.Tačan razlog kašnjenja lansiranja ostao je nejasan, ali je 2015. godine objavljeno da je lansiranje satelita odgođeno za godinu dana.U novembru 2016. godine otkriveno je da je IAI platila Spacecomu 196 miliona dolara za osiguranje izgubljenog satelita.

(media-sat.net)
 
Top