Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Total TV prelazi u Mpeg-4 do lipnja

satelit74

Moderator


Kako neslužbeno doznajemo, zamjena starih SD Total tv prijemnika mpeg-2 u nove mpeg-4 ide bolje od očekivanoga, tako da se očekuje da Total tv počne prebacivati sve svoje i transpondere iz dvb-s u dvb-s2 a samim time i programe iz mpeg-2 u mpeg-4. Za sada neslužbene informacije su takve da će se to dogoditi ili u 5. mjesecu ili najkasnije u 6.mjesecu 2016, s time da već ranije u 4.mjesecu 2016. moguće je da jedan transponder pređe kompletno iz dvb-s u dvb-s2 i programi na tom transponderu iz mpeg-2 u mpeg-4.

Za sada se još nezna o kojem bi se točno transponderu radilo, no kako hrvati i makedonci dijele 1 transponder, vrlo je izvjesno da to bude slovenski transponder jer oni imaju vlastiti transponder u Total tv samo za sebe i vjerojatno svi već imaju nove hd prijamnike tako da vjerojatno će prvi slovenci krenuti u mpeg-4 plus pošto će biti mjesta na njihovom transponderu (sad emitiraju samo 12 kanala a kad pređu u mpeg-4 kapacitet će biti 30 sd mpeg-4 kanala) očekuju se novi kanali za sloveniju na njihovom transponderu. Nakon njih u 5 i 6mj dalje će se događati promjene u hrvatskoj, srbiji, crnoj gori, makedoniji i bosni i hercegovini, samo jos nije poznato kojim redosljedom.

(satelitin.com)
 

satelit74

Moderator
Total TV od 4.4.2016 prelazi u Mpeg-4


Kako neslužbeno saznajemo, od ponedjeljka 4.4.2016. Total TV će jedan ili više svojih transpondera prebaciti iz dvb-s(mpeg-2 u dvb-s2(mpeg-4) čime bi se trebalo osloboditi mjesta na transponderima ali također i povećati kvaliteta kanala (bitrate) s time da bi se povećao i kapacitet za nove sd mpeg-4 kanale. Total TV ima u planu da sve svoje transpondere prebaci iz iz starog mpeg-2 u novi mpeg-4 do kraja šestog mjeseca 2016. Također saznajemo da na transponderima koji će služiti samo samo za emitiranje HD kanala, na tim transponderima emitirat će 8 hd kanala sa statičkim multipleksom, što u konačnici znači da možemo očekivati bolji bitrate i bolju i kvalitetniju sliku na Sport Klub HDkanalima i na svim drugim HD kanalima,umjesto sadašnjih 4,5mb/s mogli bi očekivati oko 6,5 do 7mb/s,možda i više.

(insider total tv/satelitin.com)
 
Top