Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Triple Play/Kabelska-IPTV

beli1910

Administrator
VIP nudi atraktivan paket Ex YuKompanija Vip od danas nudi svojim postpejd korisnicima atraktivan paket za pozive u romingu i međunarodne pozive u celom regionu bivše Jugoslavije (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Makedonija).

Ponuda je posebno povoljna za sve koji iz Srbije imaju razgovore u zemljama bivše Jugoslavije, budući mogu da uštede do 80% na troškovima za razgovor mobilnim telefonom. Sa Ex Yu paketom, u okviru mesečne pretplate od samo 500 dinara bez poreza, Vip korisnici će dobiti 30 besplatnih minuta za pozive u romingu tokom boravka u svim republikama bivše Jugoslavije ka Srbiji (fiksna i mobilna mreža) i prema partnerskim mrežama u zemlji koju posećuju.

Vip korisnici takođe mogu da iskoristite besplatne minute za međunarodne pozive iz Srbije ka partnerskim mrežama i svim fiksnim mrežama u regionu bivše Jugoslavije. U partnerske mreže spadaju operateri Mobilkom Austria grupe Vipnet (Hrvatska), Vip operator (Makedonija) i Si.mobil (Slovenija), kao i operateri BH Telekom (Bosna i Hercegovina) i T-Mobile (Crna Gora).

Nakon što se iskoriste besplatni minuti u okviru paketa, primenjuju se standardne cene za roming i međunarodne pozive. Korisnici usluga Vipa moći će da koriste besplatne minute svakog meseca, ukoliko se pretplate na ovaj paket do 30. septembra 2009. godine slanjem besplatne SMS poruke sa tekstom "30" na broj 1281, posetom jednom od Vip centara ili pozivanjem Korisničkog servisa.

Izvor: Večernji list
Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Odgovor: Triple Play/Kabelska-IPTV

TimeWarner najavio online platformu TV Everywhere u suradnji s ComcastomAmerički medijski koncern TimeWarner najavio je u suradnji s telekomunikacijskom tvrtkom Comcast online platformu TV Everywhere.

Pretplatnici Comcast-a moći će besplatno gledati programe TimeWarner-ove kćerke Turner Broadcasting (TNT, TBS) online na on-demand. U srpnju će krenuti prvi test s 5.000 korisnika. Ova inicijativa trebala bi se proširiti i na ostale partnere. Cilj je da se izvrši maksimizacija TimeWarner-ove ponude na svim platformama. U planu je suradnja s kabelskim, satelitskim, IPTV i telekomunikacijskim operaterima.

Sadržaji će osim na platformi TV Everywhere biti i na TimeWarner vlastitoj stranici TNT.tv i TBS.com.
Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Odgovor: Triple Play/Kabelska-IPTV

Cablevision povećao broj HDTV kanalaAmerički kabelski operater Cablevision povećao je broj HDTV kanala za još 30.

Tako se broj HDTV kanala popeo na 100. Operater ima više od tri milijuna pretplatnika u New Yorku. Broj HDTV pretplatnika za uslugu io-TV je 1,6 milijuna. Novi kanali su: Big Ten Network HD, Cartoon HD, Turner Classic Movies HD, Planet Green HD, Style HD, Outdoor Channel HD, NBA TV HD, QVC HD, truTV HD te dodatni filmski pay TV kanali i video on demand ponuda operatera: HBO, Showtime, Cinemax, Starz i TMC.

Kompletna ponuda nalazi se na internetu. U ponudi se nalazi i 400 SD kanala i 6000 filmova i serija u videoteci koja se plaća.
Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Odgovor: Triple Play/Kabelska-IPTV

Auto Motor i Sport ChannelNjemački kabelski operater Unitymedia u svoju će ponudu od srpnja uvrstiti 2 nova sportska kanala Auto Motor i Sport Channel. Oba kanala će se naći u paketu Digital TV Sport Mehr-a. Paket se može naručiti pojedinačno za 9 eura mjesečno ili u kombinaciji dva paketa za 14 ili 20 eura mjesečno. Unitymedia ima 4,6 milijuna korisnika.
Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Odgovor: Triple Play/Kabelska-IPTV

Virgin Media uskoro starta svoju digitalnu platformu na poziv PictureBoxBritanski kabelski operater Virgin Media od srpnja će startati svoju digitalnu platformu na poziv Picturebox američkog studija Universal-a.

Platforma je namijenjena za ljubitelje novih i starih filmova. Pretplatnici Virgin Medie moći će koristiti platformu uz mjesečnu pretplatu. U svakodnevnoj ponudi nalazi se 28 filmova, a od toga svakog tjedna uvijek sedam novih. U ponudi su filmovi: Hot Fuzz, The Bourne Ultimatum, Children of Men i The Holiday te Total Recall, Scarface i E.T. Osim toga biti će ponuđeni i HDTV filmovi za 3,6 milijuna pretplatnika Virgin Medie.

PictureBox usluge nalaze se u ponudi i u Poljskoj i Singapuru.
Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Odgovor: Triple Play/Kabelska-IPTV

V.Britanija: U upotrebi skoro devet milijuna HDD recordeU V. Britaniji trenutno je u uporabi skoro devet milijuna HDD recordera.

Ovu vijest objavio je britanski medijski regulirajući ured Ofcom. Ovaj podatak je za skoro 1 milijun veći od onoga od prije tri mjeseca. Najveći dio otpada na Sky Digital i to skoro 5 milijuna Sky+recordera. Preko DVB-T platforme Freeview u opticaju je 2,6 milijuna Freeview+ boxeva. Ostatak otpada na V+ servis kabelskog operatera Virgin Medie te IPTV ponudu BT Vision i DVB-T pay TV varijante Top Up TV. Oko 1,9 milijuna britanskih kućanstava ima pristup HDTV kanalima.

Digitalizacija u V. Britaniji dosegnula je 89,2%. Prema studiji 18 milijuna kućanstava (prošle godine 17,7 milijuna) ima pristup Freeview-u. Od starta platforme 2002. godine 43 milijuna settop boxeva promijenilo je vlasnika. BSkyB trenutno zbrinjava 9,3 milijuna kućanstava. Od tog broja 1,77 milijuna koristi dva receivera. Freesat, BBC i ITV pokrivaju 350.000 (prošle godine 230.000) kućanstava.

U kabelskoj TV-i broj pretplatnika je 3,65 milijuna što je plus od 137.000.
Autor: Sat Multimedia
 

beli1910

Administrator
Odgovor: Triple Play/Kabelska-IPTV

Amis TV - nova TV platforma u Hrvatskoj
AMIS Telekom pokreće vlastitu IPTV platformu Amis TV

Autor teksta: mPortal, jučer u 22:34

Još jedan telekom operater u Hrvatskoj uskoro pokreće vlastitu IPTV platformu, a riječ je o AMIS Telekomu koji će ovih dana svojim korisnicima predstaviti vlastitu IPTV uslugu pod imenom AMIS TV. Nakon MAXtv-a, Iskon.TV-a i Opti.TV, Amis TV će biti ukupno četvrta IPTV platforma u Hrvatskoj. Amisova digitalna televizija će krajnjim korisnicima biti dostupna u sklopu Amisovih 3u1 paketa (tzv. triple-play usluga) koji će osim televizije uključivati i širokopojasni internet te telefoniju.Kao posebna pogodnost za postojeće korisnike Amis Telekoma navodi se mogućnost besplatnog korištenja usluge digitalne televizije i to do kraja ove godine. To ukratko znači da će svi Amis 2u1 korisnici biti u prilici do kraja ove godine uživati u prednostima novih Amis 3u1 paketa koji uključuju i Amis TV za istu cijenu koju su plaćali i dosad.

Amis 3u1 paketi će uključivati sljedeće:

- 70-tak najatraktivnijih televizijskih kanala
- besplatne pozive unutar nacionalne fiksne mreže
- brzine ADSL linije do 24 Mbps
- neograničen internet promet
- usluga snimalice
- usluga vremenskog pomaka (Time-Shift) za 15 kuna
- najam HD Mpeg-4 Amis TV prijemnika koji je opremljen sa DVB-T tunerom i HDMI izlazom

Posebno zanimljiva je usluga vremenskog pomaka (Time-Shift) koju hrvatskoj zasad ne nudi niti jedan drugi operater. Također, zanimljiv je i Amis TV HD Mpeg4 digitalni prijemnik koji je prema Amis Telekomu opremljen i sa DVB-T tunerom. To bi moglo (i trebalo) značiti da će potencijalni korisnici Amisove usluge osim IPTV kanala također imati mogućnost praćenja DVB-T kanala u Mpeg2 i Mpeg4 standardu.

Što se TV kanala tiče iz Amisa zasad mudro šute. Pokušali smo doznati koji kanali će biti standardni dio ponude no nažalost nismo uspjeli dobiti konkretan odgovor već samo informaciju da je riječ o eksperimentalnoj fazi pa stoga ni programska ponuda nije konačna. Neslužbeno se govori da će u ponudi biti manje-više standardni tv kanali kao što su: Discovery Channel, National Geographic Channel, TV 1000, FOX Life, FOX Crime i drugi.

Detaljnije informacije o platformi Amis TV trebale bi biti objavljene u narednim danima, no sama usluga bi, neslužbeno doznajemo, trebala postati dostupna već od sredine idućeg mjeseca.

(Satelitski Forum / mPortal.com.hr)
 
Odgovor: Triple Play/Kabelska-IPTV

ej beli a daj mi molim te reci kako ja mogu gledati ono sto me zanima preko neta!!!
 

Novi Walter

Forum Friend
Telekom Srbija odarbao je Amulet HD IPTV

Srbijanski telekom operater Telekom Srbija, odarbao je Amulet HD IPTV resivere kompanije Entone sa DVR mogućnostima za svoju nacionalnu Open IPTV HD ponudu.

Budući da je resiver integrisan sa Intracom fs/cdn middlewereom, omogućit će brzi razvoj IPTV HD usluga te povećanje broja korisnika.

Telekom Srbija pokrenuo je svoju IPTV uslugu Open IPTV krajem 2008. godine, a do marta ove godine uslugu je koristilo oko 95.000 pretplatnika. HD kanali u IPTV ponudi uključeni su u novembru prošle godine.
(BTVN)
 
Telekom-operateri više ne mogu ucjenjivati korisnike

Zakon im 'sjeo za vrat'

Telekom-operateri više ne mogu ucjenjivati korisnike


Izmijenjenim Zakonom o elektroničkim medijima, koji je na snagu stupio ovih dana, telekomunikacijski operateri korisnike više ne mogu vezati višegodišnjim ugovorima, odnosno naplaćivati ono što korisnik nije potrošio. Zakon donosi još neke izmjene.

U brojnim trgovačkim centrima operateri su, prema tvrdnjama iz udruge Telekom, privlačili korisnike nudeći im za jednu kunu moderne mobilne aparate, a zauzvrat su tražili da potpišu ugovor na dvije godine kojim bi uz tarifu od 400 ili 500 kuna mjesečno platili ceh i do 12.000 kuna. Kada su neki korisnici kasnije shvatili da bi im račun bio puno manji da nisu prihvatili ponudu, te su poželjeli raskinuti ugovor, doveli su se u situaciju da moraju unaprijed platiti preostale mjesečne naknade.

Upravo s obzirom na tu nepravednost zakon je izmijenjen. Tako će ubuduće, ako korisnik želi raskinuti ugovor s operaterom prije isteka roka na koji se obvezao, moći birati - platiti ostvareni popust na uređaj i usluge ili platiti preostale naknade. Ako će na početku ugovornog razdoblja osjetno povoljnije biti plaćanje onog što je stvarno od operatera dobio u obliku popusta na uređaje i usluge, pri kraju ugovornog razdoblja jeftinije će biti plaćanje preostale naknade.

Prema zakonskim izmjenama, operateri više neće smjeti uvjetovati jednu uslugu drugom. Naime, pojedini operateri nisu željeli pružiti uslugu pristupa internetu ako korisnik kod njih ne ugovori i telefonski priključak, koji mu ne treba. Odsad to više neće biti slučaj. Oni koji se žele riješiti usluge koju nisu ni trebali mogu odmah zatražiti njeno ukidanje, piše Vjesnik.
Autor: Sat Multimedia
 
Imate loš ugovor s telekomom? Raskinite ga!

I to bez ikakvih naknada


Nakon posljednje izmjene Zakona o elektroničkim komunikacijama brojni su građani odahnuli - konačno će moći birati samo one usluge koje žele, te raskidati nepovoljne ugovore s telekom-operaterima, i to bez ikakvih naknada.

Naime, telekom-operateri, zbog novih izmjena zakona, više ne smiju uvjetovati jednu telekomunikacijsku uslugu drugom, primjerice internet telefonskim priključkom. Također, pri prijevremenom raskidu ugovora kojim se potrošač, primjerice, obvezao na plaćanje određene tarife dvije godine u zamjenu za mobilni uređaj, morat će platiti samo vrijednost dobivenog uređaja, a ne sve preostale mjesečne tarife do kraja ugovorenog razdoblja.

U osječkom Potrošaču kažu da izmjene Zakona o elektroničkim komunikacijama predstavljaju značajno poboljšanje te da su od velike važnosti za sve građane.

"Među svim pritužbama Osječana koje zaprimamo tijekom godine najviše je onih koji se odnose na telekomunikacijske usluge, a u tom sektoru upravo na probleme oko prijevremenog raskida ugovora. Ljudi su se nalazili u situacijama da kad žele promijeniti operatera, to ne mogu učiniti jer su unaprijed previše dužni onome s kojim već imaju potpisan ugovor. Problemi su sezali do takvih razmjera da su preostale mjesečne rate morali plaćati i mrtvi, odnosno nasljednici pokojnika", kaže za Glas Slavonije Mira Brumerček-Lukačević iz osječkog Potrošača.

U 2010. godini na području Osijeka čak je 3.257 građana prijavilo slučaj kršenja svojih potrošačkih prava, a od toga se 607 pritužbi odnosilo na telekomunikacijske usluge.

Zakon o elektroničkim komunikacijama operaterima za prilagodbu ostavlja rok od 90 dana od stupanja izmjena na snagu. Nakon isteka tog roka očekuje se val prekida nepovoljnih ugovora, ali i novi, kvalitetniji i jeftiniji paketi telefon - internet - TV-usluga.izvor: danas.hr
Autor: Sat Multimedia
 
Top