Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Uputstvo za digitstar receivere

Zorro

Administrator
Napomena:
-model D-2200 koristi sw: D2200

-modeli DSR 4220 i 5220 su isti,razlika je samo u dizajnu(kućištu)
Zamjenski sw: S-2200

-modeli DSR 4020 se razlikuju po scartovima (1 ili 2 scart priključka)
-DSR 4020 ms (1 scart) koristi sw: s-1200ms
-DSR 4020 ds (2 scarta) koristi sw: s-1200

1.Za spajanje koristite RS-232 nul modem kabel.

2.Arrox Tools služi za ubacivanje softwarea,kljuceva i liste programa
Arrox Tiger-x: soft loader, key edit, settings edit

3.Unutar svakog novog SW a dolaze i novi kljucevi.

4.Nakon svakog downloada napravite factory reset.Nakon toga udjite u meni i utipkajte 7777.
sad ste u skrivenom podmeniu,ukljucite emulaciju.Unutar key edita pritisnite plavo dugme na daljinskom
da bi ste napravili reset novih kljuceva.U key editu možete takodjer ubacivati i nove kljuceve.

5.Nakon toga sve bi trebalo raditi,kod svakog prebacivanja kanala automatski se detektira vrsta kodiranja,
ukoliko vam se ne pokazuje vrsta kodiranja znaci da vam emulacija nije uključena.
Uključit ćete je odnosno isključti kad utipkate 0000 na istom ekranu.

for dummies
:
spoji PC i reciver(mora biti ugašen,stanby),
pokreni aroxx tool
odaberi soft loader
klikni na download
odaberi file,
kad si ga odabrao piše ti turn on the STB(što bi značilo da uključiš receiver)
pričekaš da se sve završi i to je to.

ista stvari sa key editorom,
(ugašen receiver)ideš na tool,
download key[pita te:save changes to...klikni "no"],
pa opet download,
odabereš file,
kad si ga odabrao piše ti turn on the STB(što bi značilo da uključiš receiver) i
pričekaš da završi
(ona plava crta ti neće ići skroz do kraja kao kod ubacivanja sw-a,to neka te ne zabrinjava)


edit.
Nije potreban reset ključeva, dovoljno je samo ubaciti nove ključeve.

Tutorial preuzet:
Kod:
http://www.sat-plus.com/showthread.php?t=96653
 
Poslednja izmena od urednika:

beli1910

Administrator
Uputstva za Digitstar 5220:


Prije nego se počne sa bilo kakvim promjenama potrebno je spojiti receiver s kompjuterom, i to NULL MODEM kablom. Priključak na receiveru je sa stražnje strane. Onaj ispod kojeg piše RS 232. Na kompjuteru je to serijski COM Port. On je obično označen kao COM Port 1 (ili 2). To možete provjeriti u Device Manageru u Windowsima. Receiver mora biti u Stand-by modusu. Dakle uključen u struju ali ne i raditi (prikazivati sliku).

1. Promjena softvera (sw):


Za promjenu softvera potreban je program po imenu ApLoader . Kad otvorite program morate podesiti prvo COM Port (isprobajte koji se poklapa s vašim kompjuterom), te brzinu prijenosa (bit rate) postaviti na 11520 (isti bit rate trebao bi biti podešen i na COM Portu kompjutera). Nakon toga izaberite sw tako da stisnete "Download" pa preko explorera odaberete odgovarajući (trenutno verzija 1.80). Ovdje budite oprezni i obratite pozornost na model koji koristite. Kod ovog modela receivera to je S_2200_CI_2CAS_v0180. Nakon toga potrebno je upaliti receiver iz Stand-by modusa. Ako je sve u redu počet će se prikazivati postotak ubacivanja sw-a. Kad taj postupak završi receiver bi trebao normalno proraditi i ostati upaljen. Ako se to nije desilo pokušajte ponovo. Tijekom postupka ne bi trebalo doći do prekida prijenosa, tako da „slučajno“ iskopčate kabl ili slično.

U sw-u je emulator, koji možete otvoriti u meniju receivera tako da kada ste u meniju utipkate 7777. Onda bi se trebao otvoriti dodatni meni u kojemu se mogu ručno mijenjati ključevi (opcija "KeyEdit"). Ovdje morati pronaći odgovarajući red u kojemu upisujete ključeve (npr. Premiere 0501, D+ 4101), a i u donjem desnom kutu u zagradi piše koji je paket u pitanju. Ključevi se upisuju u po 2 reda. Ovisno o tome koji je ključ promijenjen to mogu biti redovi 00 ili 01. U meniju se mogu paliti i gasiti emulatori za pojedini sustav kodiranja (NAGRAVISION, VIACCESS, CryptoWorks…) te uključiti ili isključiti AutoUpdate (AU). Svježih ključeva ima na forumu u tekstualnom obliku pod rubrikama za pojedini sustav kodiranja.

2. Ubacivanje ključeva:

Za ubacivanje ključeva potreban je program po imenu Key Editor 2 . Kad otvorite program u gornjoj vodoravnoj opcijskoj lajsni imate opciju "Tool". Kliknite na nju i stisnite Download Key. Onda bi program trebao pitati želite li spremiti u "Untitled". Stisnite "NO". Nakon toga ako je potrebno morate podesiti COM Port ili bit rate, kao što je gore već pojašnjeno. Zatim stisnite "Download". U Exploreru izaberite odgovarajući ključ. Trenutno je to Milanov ključ pod imenom Milan 58v1.52. Nakon toga potrebno je upaliti receiver iz Stand-by modusa. Ako je sve u redu počet će se prikazivati postotak ubacivanja ključeva. Ono traje relativno kratko (15-ak sekundi). Kad taj postupak završi receiver bi trebao normalno proraditi i ostati upaljen. Ako se to nije desilo pokušajte ponovo. Tijekom postupka ne bi trebalo doći do prekida prijenosa, tako da „slučajno“ iskopčate kabl ili slično.

Ključevi su uvijek ažurirani i otvaraju najviše što je trenutno moguće bez dodatnih sredstava poputa Camova, kartica ili CS-a.

Ako ne idete baš ovim postupkom kao što je opisano, ključeve nećete moći učitati, jer će izbaciti grešku. Dakle samo ovaj postupak garantira učitavanje ključa.

3. Ubacivanje liste kanala:


Ako se ne želite sami potruditi oko liste kanala, onda možete uzeti nečiju tuđu. To je posebno za preporučiti ako imate motor (rotor). Izvrsnih lista za motor, ali i samo za Astru i Hotbird ima na forumu. Za ubacivanje liste potreban je program po imenu Ap Editor Digitstar. Kad otvorite program u gornjoj vodoravnoj opcijskoj lajsni imate opciju "Tool". Kliknite na nju i stisnite Download to Receiver. Onda bi program trebao pitati želite li spremiti u "Untitled". Stisnite "NO". Nakon toga ako je potrebno morate podesiti COM Port ili bit rate, kao što je gore već pojašnjeno. Zatim stisnite "Download". U Exploreru izaberite odgovarajuću listu. Trenutno je za motor Milanova lista najbolja. Nakon toga potrebno je upaliti receiver iz Stand-by modusa. Ako je sve u redu počet će se prikazivati postotak ubacivanja liste. Kad taj postupak završi receiver bi trebao normalno proraditi i ostati upaljen. Ako se to nije desilo pokušajte ponovo. Tijekom postupka ne bi trebalo doći do prekida prijenosa, tako da „slučajno“ iskopčate kabl ili slično.

Za one koji si sami slaži listu preporučam da nakon nekog vremena ili nakon slaganja spremite listu na kompjuter, tako da imate rezervu ako se što desi s receiverom. To radite tako da kod opcije Tools pritisnete Upload from Receiver, pa si imenujete datoteku po vašoj želji i upalite receiver. Taj postupak je dosta spor, tako da morate imati strpljenja.
 
Top