Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

VIP SAT TV testira na Hellas Sat 39E

satelit74

Moderator
VIP SAT TV testira na Hellas Sat 39E

Operater hrvatske satelitske platforme VIP SAT TV započeo je tehničke testove na novom telekomunikacijskom satelitu Hellas Sat 3, koji se nalazi na orbitalnoj poziciji 39°E. Platforma Vip Sat TV do sada je emitirala na satelitu Eutelsat 16A (16°E).

Vip SAT TV za testiranja koristi jedan transponder na satelitu Hellas Sat 3, na frekvenciji 12,137 GHz, pol. V. Osim nekoliko SD kanala na DVB-S2 multipleksu nalaze se i HD kanali – HRT2 HD, HTV HD, PlanetSport 1 HD, Fight Channel World HD i CineStar TV Premiere 1 HD. Svi SD i HD kanali kodirani su u sistemu Conax. Slični testovi se odvijaju i na frekvencijama 12,117 i 12,309 GHz.

Tehnički parametri:

• Hellas Sat 3 (39°E), freq. 12,117 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 8/9, DVB-S2/8PSK
• Hellas Sat 3 (39°E), freq. 12,137 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 8/9, DVB-S2/8PSK
• Hellas Sat 3 (39°E), freq. 12,309 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 8/9, DVB-S2/8PSK

(parabola.cz/flysat.com)
 

satelit74

Moderator
Planet Sport paket u VIP SAT TV

Vipnet je počeo s emitiranjem programa na kojima ćemo u iduće tri sezone pratiti utakmice najgledanijeg sportskog natjecanja na svijetu. Korisnicima je od 1. srpnja na raspolaganju 5 PlanetSport programa koji će svakog utorka i srijede uživo emitirati srazove najvećih europskih klubova u terminima u 18:55 i 21 sat. PlanetSport paket programa sa svim utakmicama Lige prvaka, korisnicima je dostupan već od 45 kuna mjesečne naknade. PlanetSport 1 i 2 programi će biti emitirani neprestano, dok će PlanetSport 3, 4 i 5 programi biti aktivni utorkom i srijedom na dan odigravanja utakmica.

PlanetSport paket
Novi paket će uz 5 PlanetSport programa sadržavati i 8 sportskih kanala (Sportskool, Motors TV, Extreme Sports, Nautical channel, SK Golf, Body in Balance, Lov i Ribolov, Auto Motor und Sport) kao i 2 kanala za odrasle (Hustler TV (HD), Private TV). Sve do 1. listopada ove godine, korisnici su oslobođeni plaćanja mjesečne naknade za korištenje PlanetSport programskog paketa.

Vipnet otkupio prava za Ligu prvaka do 2021. godine
Vipnet je prava otkupio za sezone 2018/2019, 2019/2020 i 2020/2021. Riječ je o 120 utakmica uživo koje će tijekom sezone biti emitirane u HD kvaliteti. Podsjetimo, Vipnet ima prava na sve utakmice uživo utorkom i sve utakmice uživo srijedom (osim jedne koju prvo odabire javna televizija). Prijenosi utakmica uživo počinju u kolovozu s posljednjom kvalifikacijskom rundom, nastavljaju se s prijenosima grupne te knockout faze. U okviru ugovora, Vipnet je otkupio prava na arhivske utakmice Lige prvaka. Osim arhive, Vipnet je nositelj prava i za otprilike 200 sati dodatnog sadržaja Lige prvaka poput sažetaka, magazina i sl.

UEFA Liga prvaka dostupna na svim Vipnetovim TV platformama
Utakmice Lige prvaka bit će dostupne na svim Vip i B.net TV platformama u svim dijelovima Republike Hrvatske. To konkretno znači da će korisnici Ligu prvaka moći pratiti u HD kvaliteti preko vlastite Vipnetove optičke mreže koja je dostupna u više od 480 tisuća kućanstava u Hrvatskoj. Pored toga, najgledanije sportsko natjecanje bit će dostupno u HD kvaliteti na Vip satelitskoj televiziji te na IPTV-u, odnosno na bakrenoj infrastrukturi.

Vip TV – najbogatija sportska ponuda na tržištu
Osim utakmica Lige prvaka koje su korisnicima nesumnjivo jedan od ključnih razloga za odabir TV providera, Vipnet već danas nudi najbogatiju sportsku ponudu na tržištu. Dokaz tome je i više od 120 programa u Osnovnom paketu, što je 25 više nego kod glavnog konkurenta. Premium sportski sadržaj koji se emitira na kanalima Sport klub 1 i Sport Klub 3 u Vipnetu je dostupan već u Osnovnom paketu, a Prošireni paket sadrži više od 25 HD kanala koje glavni konkurent naplaćuje u okviru zasebnog paketa s HD sadržajem. Vipnet na hrvatskom tržištu ima ekskluzivu i za esport sadržaj koji je također dostupan u Osnovnom paketu.

Tehnički parametri za PlanetSport 1 HD na satelitu:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,554 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, CA Conax

(media-sat.net )
 
Top