Vlada odobrila 400 miliona za izgradnju RTV

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

satelit74

Moderator
13.09.2010
8.280
853
0Odobren je projekat izgradnje zgrade Radio-televizije Vojvodine koji će koštati više od tri miliona evra, odnosno, 400 miliona dinara.Vlada republike Srbije dala je saglasnost da Ministarstvo kulture i informisanja u cilju realizacije projekta “Izgradnja zgrade Radio-televizije Vojvodine” izvrši prenos sredstava AP Vojvodini u iznosu od 400 miliona dinara (oko 3.300.000 evra), rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nakon potpisivanja ugovora o prenosu sredstava u između Ministarstva kulture i informisanja i AP Vojvodina. Ugovor su potpisali Vladan Vukosavljević i predsednik Pokrajne vlade Igor Mirović. Nakon potpisivanja ugovora u Ministarstvu kulture i informisanja Vukosavljević je naglasio da su tokom bombardovanja 1999. godine porušena sva četiri glavna i pet pomoćnih objekta Radio-televizije Vojvodine.

“Od tog trenutka javni servis RTV radi u veoma otežanim uslovima i cela ta situacija otežava obavljanje osnovne funkcije javnog servisa. Priča o rekonstrukciji i izgradnji novih objekata RTV traje veoma dugo i konačno smo sada u fazi kada se pitanje fukcionisanja Javnog servisa u Srbiji veoma efikasno rešava.”Vukosavljević je naglasio da je ceo projekat izgradnje objekata na 17.500 kvadrata podeljen u četiri faze:“Projektovanje, raščićavanje terena, izgradnja i puštanje u rad zgrade koja bi u potpunosti zadovoljila potrebe javnog servisa. Verujem da će 400 miliona dinara koje je opredelilo Ministrastvo kulture i informisanja uz jednu značajnu invcesticiju AP Vojvodine biti rešen problem izgradnje prostora u kojem bi RTV normalno funkcionisala. Nadam se da će u roku od dve godine RTV dobiti moderno, tehnički-tehnološko opremljeno zdanje” kazao je Vukosavljević.Predsednik pokrajnske Vlade Igor Mirović se zahvalio ministru Vukosavljeviću i napomenuo da je AP Vojvodina pripremila projekat za izgradnju objekata RTV.

“Polovinom maja smo dobilo građevinsku dozvolu. Pripremili smo sva dokumenta uključujući i današnji ugovor. Naša očekivanja su su da do polovine juna bude raspisana javna nabavka i da potom počne rad na prvoj fazi izgradnje RTV. Sa novom Vladom Republike Srbije razgovaraćemo o realizaciji druge faze izgradnje RTV. Ovo je istorijski važan projekat u kojem jasno pokazujemo da smo u stanju da otklonimo posledice svega što se dogodilo 1999. godine. RTV je veoma značajna zbog emitovanja programa na jezicima manjina i izgradnja novog prostora u kojem će funkcionisati javni servis značiće za celu Srbiju. ” kazao je Mirović.

(mondo.rs)