Šta je novo?
CroSatelite.com

Satelitski Forum - digitalna televizija i nove tehnologije, domaći i strani pay TV kanali i kanali iz ex-yu zemalja, domaće kabelske DTH IPTV i ostale Pay TV i uz sve ovo mjesto odlične zabave!

  • <<< **NEREGISTRIRANI čLANOVI TRENUTNO NEMOGU SKIDATI DATOTEKE I VIDJETI LINKOVE,ZA PRISTUP TREBA SE REGISTRIRATI!** >>>

Xiaomi ispred LG-a

razor_

VIP


Analitička tvrtka Strategy Analytics objavila je izvješće u kojem je prikazana smjena među najvećim proizvođačima smartphona na svijetu.

Donedavno se na petom mjestu nalazila korejska tvrtka LG, međutim zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima tijekom drugog kvartala ove godine to mjesto sada pripada kineskom Xiaomiju. Kada se usporede podaci iz istog razdoblja prošle godine vidljivo je kako je Xiaomi ostvario popriličan rast.

Naime u drugom kvartalu 2013. godine Xiaomi je držao samo 1,8% svjetskog tržišta, da bi u drugom kvartalu ove godine svoj udio povećao na 5,1%. U istom razdoblju LG je zabilježio pad od 0,3%, odnosno s 5,2% koliko je imao u drugom kvartalu 2013. godine, ove godine LG-jev udio iznosi 4,9%. Unatoč neznatnom gubitku tržišta, zahvaljujući Xiaomijevom rastu LG se trenutno nalazi na šestom mjestu.

Dok je Xiaomi trenutno peti proizvođač smartphona, ispred njega na trećem i četvrtom mjestu se nalaze Huawei i Lenovo s 6,8% i 5,4% udjela. Ako Xiaomi nastavi ostvarivati ovako dobre poslovne rezultate i ubuduće, uskoro bi mogao uslijediti i novi pomak na ljestvici, naravno ponovno u korist Xiaomija.

Prvo i drugo mjestu na ljestvici pripada još uvijek nedodirljivim tvrtkama Samsung i Apple koji trenutno drže 25,2% i 11,9% tržišta.
(bug.hr)
 
Top